SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Obeziteye karşı bisiklet...

Obeziteye karşı bisiklet...

19 Mayıs 2016 Perşembe - 18:00




Sağlık Bakanlığı'nın katkılarıyla obeziteye karşı verilen mücadele kapsamında Giresun Valiliği kanadı ile önceliği şehit ve gazi yakınlarının oluşturd





Gençlik merkezinde düzenlene törene Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Mili Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ve çok sayıda davetli ile gençler katıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Giresun Valisi Hasan Karahan, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da bisiklet dağıtmıştık Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde. Bugün de 19 Mayıs’ta gençlerimize, şehit ve gazi yakınlarımıza öncelik vererek bin 407 bisiklet dağıttık. Bildiğiniz gibi obezite ile mücadele anlamında bisiklet sporunun yaygınlaştırılmasını teşvik ediyor hükümetimiz. Biz de Giresun Valiliği olarak bu konuya candan destek veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki gerçekten ilimizde de artık obezite bir sorun. Her ne kadar Giresun mutfağının özelliği vejetaryen olması ve sağlıklı beslenmenin ilimizde önemli olduğunu biliyoruz ancak yine de bu fast food tarzı yiyeceklerin yaygınlaşması özellikle çocuk yaşta obezliğin artması hepimizin dikkatli bir şekilde üzerinde durması gereken bir konu. Bu nedenle bisiklet dağıtımını bisiklet sporunun yaygınlaşması, bütün bedensel sporların yaygınlaşmasına da önem gösteriyoruz. Bugünün anlam ve önemine uygun olarak böyle bir dağıtım töreni gerçekleştirdik" dedi.

Bisiklet dağıtımı törenine, bir süre önce Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Kul’un kardeşi Esra Kul da katıldı ve Vali Karahan, bizzat kendi elleriyle Esra Kul’a bisikleti takdim etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap