SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > O artık hayatın fotoğrafçısı

O artık hayatın fotoğrafçısı

19 Ekim 2013 Cumartesi - 11:29




Kan akışı kesilip kalbi dışarı alınan ve suni damar takılarak yaşama dönen doğa fotoğrafçısı Osman Saka, "Artık hayatın fotoğrafını çekeceğim" dedi.





Trabzon'da, doğa fotoğrafçısı evli ve 3 çocuk babası Osman Saka (44), 11 yaşında kalp kapakçığından ameliyat olmuştu. Saka, geçen ay evinde televizyon izlediği sırada aniden bayıldı. Ailesi tarafından Trabzon Ahi Evren Devlet Hastanesi'ne götürülen Saka'nın, burada yapılan tetkiklerde kalbine giden aort damarının yırtıldığı belirlendi. Doktorlar Saka’yı hemen ameliyata almaya karar verdi. Ancak geçirdiği ameliyat nedeniyle yapılacak operasyonun çok riskli olduğu aileye iletildi. 'NEFESE DOYAMIYORUM' Aile operasyona onay verdi. Ameliyatı yapan kalp cerrahı Doç. Dr. İlker Mataracı ve ekibi, öncelikle vücut ısısını 16 dereceye kadar düşürürek, kan akışını durdurdu. Daha sonra Saka'nın kalbi dışarıya alınarak makineye bağlı çalıştırıldı. Yine nefes alıp vermesi de makineyle sağlandı. 9 saatlik ameliyat sonrası suni damarla sorun halledildi. Kalp yerine yerleştirildi, vücut ısısı normale döndürülüp kan akışı sağlandı. Yoğun bakıma alınan Saka 12 saat sonra uyandırıldığında artık sorun kalmamıştı. Halen yoğun bakımda tedavisine devam edilen Saka, "Hastaneye gittiğimde bana 'tansiyon ve yorgunluğa bağlı' dediler. Meğer sorunum başkaymış. Çok tehlikeli bir ameliyat oldum. Eskiden kalbimde heyecan olurdu. Sanki yerinden çıkacakmış gibiydi. Ama şimdi çok iyiyim" dedi. Saka, "Nefes almanın tadına doyamıyorum. Bir doğa fotoğrafçısıyım. Artık hayatın fotoğrafını çekeceğim" diye konuştu. Doç. Dr. Mataracı da, bu gibi durumlarda hastanın yaşam ömrünün her saat başı yüzde 10 azaldığını belirterek, "Çok zorlu bir ameliyattı. Hem bir hayatı kazandık hem de Türk hekimlerinin neler yapabileceğini gösterdik" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap