SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Nuri Albayrak'tan Oflu öğrencilere öğütler

Nuri Albayrak'tan Oflu öğrencilere öğütler

17 Mayıs 2016 Salı - 11:53




Albayrak, iş hayatındaki başarısından Trabzonspor’a, siyasetten İslam dünyasındaki gelişmelere kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi.





Trabzon’un Of ilçesinde öğrencilerle hayat tecrübelerini paylaşan Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından işadamı Nuri Albayrak, iş hayatındaki başarısından Trabzonspor’a, siyasetten İslam dünyasındaki gelişmelere kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi.

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10- 11.sınıf öğrencilere yönelik olarak yürütülen “Örnek Kişilerle Kendini Anla Geleceğini Planla” projesi kapsamında Of’un yetiştirdiği önemli işadamlarından Albayrak Grubunun patronu ve Trabzonspor Eski Başkanı Nuri Albayrak, öğrencilerle hayat tecrübelerini paylaştı.

Of Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen program Nuri Albayrak’ın kısa hayat hikâyesinin okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye çıkan Albayrak, çocukluğunda köyde bütün işleri yaptığını, inek baktığını ve çay kırdığını söyledi. Albayrak “Şartlar ne kadar zor olsa da o zorluğa karşı Allah daha da yardım ediyor. Bunu yaşadığımız hayat bize hep gösterdi. Of’un Ballıca köyünde doğdum. Bizler köy okulunda okuduk. İmkânlar olmadığı için ısınmak için kışın okula her gün her öğrenci bir odun götürmek zorundaydı. Götürmese öğrenciler geri gönderilirdi. Köyde bütün işleri bizler yapardık. İnek bakardık, su taşırdık, çay kırardık. Arazi sıkıntısından dolayı Of’un Çamlı Mahallesine göç etmek zorunda kaldık. O zaman makasla çay kesme yoktu. Elle çay toplardık. Topladığımız çayları köyden Of’a getirip satardık. Babam Of’un sayılı marangozlarındandı. Of’ta ilk otobüs kasasını babam yaptı. Erzincan Depreminden sonra babam Erzincan’da konut işine başladı.1968 yılında İstanbul’a göç ettik. Bu iki göç benim hayatımın dönüm noktalarıdır. İstanbul’da babam inşaat sektörüne atıldı.1975 yılına kadar inşaat işi ile uğraştık” diye konuştu.

“TAKSİCİLİK YAPTIM”

İş hayatını anlatan Nuri Albayrak “1975 yılı krizi bizi de etkiledi. Sektör değiştirerek ulaşım işine adım attık. Kardeşlerimizle İstanbul’da 4 yıl taksicilik yaptık. Fındıkzade’de büro açarak taşıma şirketimizi kurduk. 1982 yılında İstanbul’da Ülker fırmasının ürün dağıtım işini aldık. 1988 yılında en büyük taşıma yapan şirket olduk. Yurt dışında ilk tecrübemiz Hacı taşıma işiyle olmuştur. İstanbul Büyük Şehir Belediyesinde meclis üyeliği yaptım. 1985- 1995 yılları arasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İle aynı çizgide siyaset yaptık. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanlığı yaparak buradan Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları çıkardık. Altı kardeşiz ve 60 yıldır birbirimizden hiç ayrılmadık. Hala daha bir ve beraberiz, aynı binada yaşıyoruz. Bu birlikteliği sağlayan rahmetli babam ve annemin gayretleri olmuştur. Türkiye’de 10 bin yurt dışında 10 bin olmak üzere 20 bin çalışanımız var. Bunca insana ekmek sağlamak mutluluk verici bir şeydir” dedi.


“KÜÇÜK HESAPLAR YAPMAYALIM”

Öğrencilerin bir sorusu üzerine Trabzonspor hakkındaki düşüncelerini anlatan İş adamı Albayrak “2005 yılında Trabzonspor Başkanı olduk. Yola çıkarken yarışmak için yaşamak gerekir parolasıyla yola çıktık. İstanbul kulüplerinin gelirleri Trabzonspor’dan beş misli fazla. Bu yapıyla büyük takımlarla yarışamazsınız. Onun için öncelikli olarak İstanbul’daki araziyi Trabzonspor’a kazandırdık. Trabzon şehri dışarıdan çok büyük bir şehir olarak görünüyor. Ancak burada geldiğinizde küçük hesap yapan insanları görünce bunun böyle olmadığını anlıyorsunuz. İstanbul’da ‘Çarşı Her şeye Karşı’ sözü Trabzon’da her şeye karşı bir grup var. Trabzon şehrini rahatlatmak ve Trabzonspor’a verdiğimiz stadyum sözünü gerçekleştirmek, Trabzonspor’u maddi olarak kurtarmak için Akyazı projesini hazırlattık. 800 dönümlük dolgu sahasını Trabzonspor’a kazandırmak için hazırlattığımız projeye itirazlar oldu. Yaptığımız girişimlerle projeye başlandı. Daha sonra Mimarlar ve Mühendisler Odası açtığı dava sonucu 8 ay çalışmalar durdu. Karadeniz Oyunları dolayısıyla çıkarılan bir kanun ile projeye devam edildi. Cumhurbaşkanımızın da Trabzon’a verdiği stadyum sözü nedeniyle stadyumun yapılması konusunda çok yardımını gördük. Trabzonspor’un ekonomisi düzelmeden başarı sağlayamaz. Gelir getirici Kaynakların yanında şehirde 35 bin spor yapan gençten her yıl bir iki futbolcu takıma kazandırıp büyük paralar vermeden şampiyonluklar gelir. Trabzonspor’un tarihi bize bunu örneklendiriyor. Trabzon’daki tüm spor kulüpleri Trabzonspor çatısı altında birleşmeli. Sürekli devam eden ekonomik gelirler oluşturulup, birlik ve beraberlik sağlanmalı böyle yapılırsa başarı kaçınılmaz olur” ifadelerini kullandı.

ALTAY TANKLARI YERLİ MOTOR GÜCÜYLE ÇALIŞACAK

Tümosan’da 5 yıl sonra ALTAY tanklarının motorlarını üreteceklerini müjdeleyen Albayrak “Konya Tümosan Traktör 1980’den 2004 yılında biz alıncaya kadar 10 bin traktör üretmiş. Biz 2009 yılında 10 bin traktör ürettik. Dünyanın traktör ihracatının % 10’unu biz yapıyoruz. Tümosan motorlarının % 90’ı yerli motordan oluşuyor. İnşallah yakın zamanda Yerli Altay Tankımızın motorunun tamamını yerli sanayi tarafından yapılacak. 2002-2016 arası yerli üretime hızla ağırlık verildi. Ama biz başardıkça pıranalar gibi üzerimize geliyorlar. Türk Müteahhitleri dünyada 1, 2. Sırada yer alıyor. Ülke olarak AR-Ge’ye düne göre 100 misli yatırım yapılıyor. Yarınlarımız sizlerle daha iyi olacak” diye konuştu.

Konferansa, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, okul müdürleri ve öğrenciler katılırken, Kaymakam Arslan ve Başkan Sarıalioğlu Albayrak’a plaket takdim ettiler.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap