SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Nöbet eylemi sürdürülecek!

Nöbet eylemi sürdürülecek!

15 Şubat 2015 Pazar - 10:27




Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, nöbet eylemini sürdüreceklerini, taleplerinin karşılanmaması durumunda bir daha nöbet tutmayacaklarını açık





Eğitim- İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, nöbet tutma eylemine devam ettiklerini söyledi. Özlü, nöbete bakışlarını da şu sözlerle açıkladı: "Nöbet hizmetine karşı olmadığımız gibi aksine nöbetin gerekli ve vazgeçilmez olduğunun bilincindeyiz. Nöbet görevinin de öğrenciyi en iyi tanıyan, sorunlara anında müdahale edebilen ve çözüm üreten öğretmenler tarafından yapılması gerekmektedir. Talebimiz yasal dayanağı bulunmayan, sorumluluğu çok fazla olan, zaman zaman öğretmenlere karşı bir silah olarak kullanılan nöbet hizmetlerinin Anayasamızın 18. maddesine aykırı bir angarya düzenlemesi olmaktan çıkarılarak ücretlendirilmesi ve ek ders görevinden sayılarak norm kadroyla ilişkilendirilmesidir. Nöbet görevi açık bir angaryadır. Angarya çalıştırmak hem anayasamızın ‘angarya yasaktır’ hükmünü içeren 18. maddesine hem de ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırıdır." Taleplerinin karşılanmaması halinde angarya nöbet görevini yerine getirmeyeceklerini belirten Özlü, diğer sendikaların da verdiği desteğe dikkat çekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap