SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Mutlu yaşa genç öl!

Mutlu yaşa genç öl!

29 Haziran 2015 Pazartesi - 09:33




TÜİK'in yaptığı araştırmada, “Mutlu musunuz?” sorusunu cevaplayan Bayburt, Ordu ve Trabzonlular mutlu olduklarını ilan ettiler. Ancak Türkiye’nin mutl





MUTLUYUZ ANCAK..!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nda “Mutlu musunuz?” sorusunu cevaplayan Bayburt, Ordu ve Trabzonlular mutlu olduklarını ilan ettiler. Türkiye’de mutluluk düzeyinin en yüksek olduğu il yüzde 7.7’lik oranla Sinop olurken bu ili yüzde 76.4 ile Afyonkarahisar, yüzde 75.9 ile Bayburt izledi. Büyükşehirler arasında ise Ordu 10., Trabzon ise 12. sırada yer aldı.

ÖLÜMDE DE ÖNDEYİZ!

Ordu ve Trabzon; Kocaeli, Denizli, Tekirdağ, Ankara, Edirne, Aydın, Adana, Mersin, Muğla, Hatay, Antalya, Diyarbakır ve Osmaniye gibi büyük illeri geride bıraktı. Ancak, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bu şirin illeri mutlulukta önlerde yer almasına rağmen, bu şehirlerde ölüm oranı hızı halen binde 5.1’lik Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu rakam son araştırmaya göre Trabzon’da binde 5.8, Ordu’da ise binde 6.1 olarak gerçekleşmişti. 

ÇERNOBİL’DEN SONRASI

Özellikle Ordu ve Trabzon’da ölüm nedenleri araştırmasında kalp hastalıkları ve kalp krizi birinci sırada yer alıyor. Kalp rahatsızlığı ve kalp krizinin en çok yaşandığı şehirler sıralamasında Ordu üçüncü. Ölüm oran hızındaki yüksekliğin en önemli nedeni ise kanser hastalığı. Çernobil felaketinden sonra kanser, Doğu Karadeniz Bölgesi insanının başına musallat oldu. Genç yaşta ölümleri de artırdı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap