SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Müşteriye "Lan" demenin cezası bin 740 lira

Müşteriye "Lan" demenin cezası bin 740 lira

18 Haziran 2012 Pazartesi - 16:13




Rize'de bir cep telefonu tamircisi tartıştığı müşterisine ''Lan” dediği iddiası ile mahkemelik olurken, mahkeme tarafından bin 740 lira para cezasına





Olay Rize'de yaklaşık 2 yıl önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.B. isimli şahıs, arızalanan cep telefonunu tamir etmesi için Maksut Terzi'ye ait işyerine getirerek teslim etti. Bir kaç gün sonra B.B. cep telefonunu teslim almak için geldiğinde, cep telefonunun tamir olmadığı gerekçesi ile Maksut Terzi ile tartıştı. Tartışma sonrası B.B ve Terzi birbirlerinden karşılıklı olarak ''tehdit ve hakaret'' suçlamaları ile şikayetçi oldu. Rize 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonunda mahkeme Terzi'nin B.B'ye söylediği ''Vermiyorum Lan'' sözünü hakaret sayarak bin 740 lira adli para cezası ile cezalandırdı. B.B'ye verilen 340 liralık adli para cezası ise suçun işlediği tarihte 18 yaşından küçük olduğu için ertelendi Konuyla ilgili açıklama yapan Maksut Terzi, böyle bir ceza almasına şaşırdığını belirterek, ''Sadece karşı tarafın beyanı ile ‘lan’ kelimesi nedeniyle cezaya çarptırılmam çok şaşırtıcı. Normalde hukuk anlayışında bu zamana kadar 'Lan’ ifadesi hakaret olarak sayılmıyordu. Tanık ifadelerinde benim beyanımda böyle bir şey olmadığını söylememize rağmen bin 740 lira cezaya çarptırıldık'' dedi. Terzi, artık kendisine verilen cezanın emsal teşkil edeceğini de kaydederek “Bana verilen ceza ile herkes kendisine 'Lan’ diye hakaret edildiğini ifade ederek bir başkasını mahkum ettirebilir” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap