SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Mülteci salgını her yeri sardı

Mülteci salgını her yeri sardı

26 Mart 2015 Perşembe - 10:08




Türkiye Suriyeli mülteciler tarafından istila edildi. Tüm şehirlerde dilenen bu insanlara rastlamak mümkün. Trabzon'da da benzer görüntüler var…





Mülteciler hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Yetkililerin önlem almakta yetersiz kaldığı bu tablo Trabzon turizmine de balta vuruyor…

Kimliği belirsiz kişiler tarafından iş vaadiyle kandırılarak Trabzon başta olmak üzere Karadeniz illerine gönderilen Suriyeli mülteciler devlet kontrolünden tamamen çıktı. Resmi kurumlar ise “Bizim sorumluluğumuz yok” diyerek sokakta yatan çocukları bile görmezden geliyor!

KAPILARDAN KAÇTILAR

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve devlet kontrolünde güneydeki Mardin ve Urfa gibi illerdeki kamplara yerleştirilen Suriyeli mülteciler ülkenin dört bir yanına yayıldı. Domuz gribine bağlı ölüm vakalarının da yaşandığı ülkemizde Sağlık Bakanlığı mültecilere karşı önlem almakta yetersiz kaldı.

TRABZON’U BASTILAR


Kontrolsüz şekilde her bölgeye yayılan Suriyeli mülteciler Trabzon'u da istila etti. Salgın hastalıklar konusunda önlem alınmaması da vatandaşların tedirginliğini arttırdı. Sokaklarda, köprü altlarında kalan Suriyelilere esnaf ve vatandaş yardım eli uzatmaya çalışıyor. Yaşananlardan en çok çocuklar etkileniyor.

TURİSTLER DE TEPKİLİ

Turizm kenti olma yolunda ilerlediği savunulan Trabzon’un imajı ise her köşe başında dilenen Suriyeli mültecilerle birlikte tamamen sarsılmış durumda. Nevruz bayramı nedeniyle Trabzon’a gelen İranlı ve Azeri turistler de gördükleri manzara karşısında tepki gösterdi. Devlet kurumları ise sorumluluk almaktan kaçındı.

Adem YILMAZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap