SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Molotof atmadık kapıları kapattınız

Molotof atmadık kapıları kapattınız

15 Haziran 2016 Çarşamba - 11:50




Türkiye’nin İran’a açılan tek sınır kapısı kapatılınca şoförler isyan etti.





Türkiye’nin İran’a açılan Gürbulak sınır kapısı ilçe kaymakamının isteği üzerine kapatıldı. Yetkililerin ise, “Bizle inatlaşmayın biraz bekleyin belki açılır” ifadeleri şoförleri çileden çıkardı. Duruma tepki gösteren şoförler biz kimseye Molotof atmadık neden bu kapı kapanıyor” şeklinde tepki gösterdiler. 

KAYMAKAM İSTEDİ

Türkiye’nin Ağrı’dan İran’a açılan Gürbulak sınır kapısı ilçe kaymakamı Ulaş Akhan’ın isteği üzerine gerekçe gösterilmeden kapatıldı. Sınırı geçerek İran’a gitmek isteyen Trabzonlu TIR Şoförleri ise yetkililerin gerekçeli bir sebep göstermelerini istedi. TIR Şoförlerinin isteği üzerine olay yerine gelen bir yetkili kaymakam bey buranın kapatılmasını istedi bizde kapattık cevabını verdi.

 TALİMAT GELMİŞTİR

Kapının açılması için TIR Şoförlerine sabırlı olmaları konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, “Şimdilik burayı boşaltın kimse inatlaşmasın ilerleyen saatlerde yada birkaç gün içinde burası açılabilir. Şimdi herkes dağılsın. Kaymakam beyin talimatı var biz bu talimatı uyguluyoruz. Ona da başka yerden talimat geldiği kesindir” ifadelerini kullandı. 


ZARARI KİM VERECEK

Duruma tepki gösteren TIR şoförleri ise, “Biz kimseye saldırmadık kimseye Molotof atmadık bu kapı neden kapanıyor. TIR’larımızda beklemeyle bozulacak ürünler var bunların zararını kim karşılayacak. İran’a açılan tek sınır kapısı kapanırsa biz ithalat ve ihracatımızı nasıl gerçekleştireceğiz. Bu yanlıştan hemen dönülmelidir” ifadelerini kullandılar.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap