SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Miniklere dağcılık eğitimi

Miniklere dağcılık eğitimi

05 Aralık 2015 Cumartesi - 15:11




Ordu Dağcılık Kulübü (ODAK), minik öğrencilere temel dağcılık ve tırmanış eğitimi vererek onların bu heyecanı yaşamasını sağladı.





Miniklere dağcılık eğitimi verildi... Eğitimciler Anaokulu’dan 22 öğrencinin katıldığı etkinlik son derece neşeli ve heyecanlı geçti.
ODAK Yönetim Kurulu Üyesi ve lisanslı sporcusu Erçin Gül, organize ettikleri bu etkinlik ile çocuklara dağcılık ve doğa sevgisini aşılamak amacında olduklarını belirtti. Teknoloji çağında çocuk ve gençlerin eskisi kadar doğa ile fazla iç içe olamadığına dikkat çeken Gül, “Kulüp olarak miniklere ve gençlere zaman zaman bu tip etkinliklerle dağcılık ve doğa sporlarını sevdirmeye çalışacağız. İlimizde doğa sporları yeni yeni gelişme gösteren ve fazla tanınmayan bir spor dalı. Özellikle dağcılık ve tırmanma çok ciddi bir spor dalıdır, bu tip etkinliklerin kesinlikle bu işi bilen eğitimini almış ve belli dağlarda ve rotalarda tırmanışlar yapmış tecrübeli kişilerden alınmalıdır” dedi. Erçin Gül, son olarak Ağrı, Kaçkarlar, Demavend, Erciyes, Aladağlar ve benzeri bir çok dağa tırmanışlar yapan çok tecrübeli bir kadro ile kurulan ODAK’ın dağ tırmanışları, doğa yürüyüşleri, kaya rotaları, kanyon geçişleri ve eğitim faaliyetleri ile önümüzdeki dönemde yoğun bir faaliyet takvimi içerisinde olacaklarını belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap