SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Mıhlama mı, muhlama mı? Artık adı belli oldu

Mıhlama mı, muhlama mı? Artık adı belli oldu

13 Nisan 2021 Salı - 09:39




Mıhlama mı, muhlama mı? diye tartışılan Karadeniz mutfağının önemli yöresel yemeği hakkında karar verildi. Artık adı belli oldu.





Karadeniz mutfağının öne çıkan lezzetleri arasında olan ve adının “mıhlama” ya da “muhlama” olduğu konusunda tartışma çıkaran yöresel yiyecek hakkında karar verildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu, tartışmalara son noktayı koyacak tescil işlemini tamamladı. Buna göre mısır unu, tereyağı ve kolot peynirinin karışımı ile yapılan, yenildiği sırada uzayan lezzetin adı “muhlama” olarak tescillendi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurduğu Türk Patent ve Marka Kurumu, yaptığı değerlendirmeler sonucu yiyeceği "Rize muhlaması" olarak coğrafi işaretle onayladı.

DHA'da yer alan habere göre Rize muhlaması; mısır unu, tereyağı ve yörede üretilen kolot peyniri karışımından yapılıyor. Bakır tavada eritilen tereyağı ile kavrulan mısır ununa su ilave ediliyor. Karışım kaynadıktan sonra peynir ilave ediliyor. Bir süre daha kısık ateşte pişirilen lezzet üzerine dökülen kızgın tereyağı ile servise hazır hale geliyor.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap