SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Meydan Parkı'na otopark olur mu?

Meydan Parkı'na otopark olur mu?

13 Mayıs 2016 Cuma - 15:36




Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı Nisan ayında onaylanan Otopark Yönetmeliği yeniden meclise geldi.





Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı Nisan ayında onaylanan Otopark Yönetmeliği yeniden meclise geldi. Yönetmelikte yer alan birkaç yola cephesi olan binalardan otopark için alınan ücretler yeniden değerlendirildi. Yapılan yeniden değerlendirmeye göre en yüksek değerden değil, her cephe oranında ücret alınmasına karar verildi. Ancak bu sırada Trabzon’da ki otoparklarda tartışma konusu oldu. Başkan Gümrükçüoğlu, Otopark Yönetmeliğinin zamanında uygulanması durumunda Trabzon’da şuan da otopark sorunun yaşanmayacağını kaydetti.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Bir bina projesi sizin önünüze geldiğinde en son kararlarda sitelerin tümünde bir daireye bir otopark yeri. Site olmayıp ta 150 metre karenin üstünde olanlarda bir daireye bir otopark… Biz köylere gidiyoruz mahallelere gidiyoruz. Her bir evin önünde 3 – 2 tane otomobil var. Eski yeni küçük büyük küçük. Bunu sosyoekonomik seviye münasebetiyle bunu arttırmak gerek. Projesini getirecek onaylayacak. Efendim otopark yapamadım projemde.. Ya müstakil bir yerim, site içindeyim. Otopark ücreti ödeyelim. Bu son derece yanlış bir iş. Biz kimseden otopark ücreti istemiyoruz. Fiziki imkanlar otopark yapmasına imkan sağlamayabilir. Kim inşaat yapacaksa otoparkını yapacak. Daire sayısını ona göre ayarlayacak. Giriş çıkışını ona göre yapacak. Yapsın otoparkını getirsin projesini alsın onayını” dedi.

Belediyenin Tanjant Mevkiinde yapımına başlanacak otoparka da değinen Gümrükçüoğlu, “750 araçlık otopark yapılacak. Bizim bu ne derdimiz var. Bunu uygulatsaydık şimdi buna gerek kalmazdı. 50 milyonluk külfete giriyoruz. İlçelerimizde de aynı şeyi uygulamak lazım. Ben uzakta ki ilçeyim diye kimsenin düşünmemesi lazım. 10 sene 20 sene sonrasını düşünelim. Bizden sonra ki insanların nasıl zorluklar çekeceğini düşünelim” diye konuştu.

Meclisten gelen Meydan Parkının altına otopark yapılması fikrine ise Başkan Gümrükçüoğlu, “Ben oranın otoparkını 2009 yılında çalıştırttım. O optimum çıkmadı. O zaman ODTÜ’ye çalıştırmıştım. İsterseniz bakarız yine.. İşlerliği yönünden orada çok yeri yıkmak lazım” dedi. CHP’li Belediye Meclis üyesi Cahit Erdem ise, projeyi överken “ Tanjant yolunun altını değerlendirmek istiyorlarsa orada hizmet kanallarını değerlendirmek lazım. Yatay yol boyuncu geçen akslarımız var” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu ise, “750 araçlık otopark yapsak. Diğer otoparkları da hesaba katsak. Bin sayısını aşan otopark olduğunu varsayalım. Ben şunu merak etmekteyim. Mesela diyelim ki İskele caddesinde işi olan veya Meydan Parkı civarında işi olan. Bu bizim 50 milyona mal olacak otoparka arabısını bırakıp 50 metre 100 metre olan mesafeye gidecek mi? Önce bütün gayretle otoparkları kullandırma alışkanlıklarını edindirmek için kabul etme kampanyası yapmamız lazım. Otoparkları gayette ucuz yapmamız lazım. Yapıyoruz da “ dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap