SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Meme kanserine karşı dur yürüyüşü

Meme kanserine karşı dur yürüyüşü

03 Ekim 2013 Perşembe - 21:27




Sağlık Bakanlığı dünya çapında kadın kanserlerine farkındalık kazandırmak için yapılan “Globathone” yürüyüşünün Türkiye ayağını üstlendi.





Yürüyüşe Trabzon’dan Trabzon Umut ve Savaşım Derneğini adına başkan yardımcısı Adil Duman Katıldı. Yıllardır çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan etkinliğin kadınlarda en fazla görülen meme kanseri dışında rahim, rahim ağzı ve yumurtalık gibi kanser türlerine dikkat çekmek için yapıldığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı tarafından yürütülen etkinlik Pazar günü yapıldı. Yürüyüş Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde gerçekleşti. Etkinlik Almanya, Belçika, Hollanda, Japonya gibi 65 ülkede aynı anda oldu. Yürüyüş 1 saat yapıldı. Ayrıca organizasyon sosyal ağlar üzerinden de paylaşıldı. Kanserle Mücadele de Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki “Doğru bilgi doğru davranışlarla bu kanserlerden ölümlerin önüne geçmek mümkün” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap