SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Marka şehir Trabzon'a bak!

Marka şehir Trabzon'a bak!

11 Kasım 2015 Çarşamba - 08:46




Uzun sokak’ta halkı müziğiyle eğlendiren sokak sanatçılarını kaldıran Zabıta ve Çevik Kuvvet ekipleri, her nedense ellerine müzik aleti verilerek soka





Trabzon Uzunsokak’ta ellerine müzik aleti verilen Suriyeli çocuk dilenciler her yeri mesken tuttu. Trabzon Uzunsokak’ta 3 sokak sanatçısı gençlere Zabıta ekipleri ve Çevik Kuvvet’in müdahalesini duyurmuştuk. Uzunsokak ve Maraş Caddesi’nde birçok Suriyeli çocuk ellerinde aynı marka müzik aleti ile dileniyor. Her köşe başını mesken tutan çocuklara ise birçok şikayet olmasına rağmen müdahale edilmiyor, görmezden geliniyor. Buna karşın müzik yapan ve halkı eğlendiren sokak sanatçılarının ‘şikayet var’ diye hemen bulundukları yerden kaldırılması tepkilere neden oluyor.

GRUP HALİNDELER

Grup halinde gezen çocukların ellerindeki müzik aletlerinin ise aynı olması, bu çocukların organize bir şekilde dilendirdiklerini ortaya çıkarıyor. Sokakta fotoğrafladığımız çocukların ise muhabirimize ‘Beni ne hakla çekersin, döverim seni’ diye çıkışması ise başka bir sosyolojik durum. Çocuğun bu çıkışına vatandaşların tepki vermesi, bu sosyal yaranın toplumsal patlama noktasına geldiğinin kanıtı.

PARA VERMEYİN

Suriye’den iç savaş nedeniyle ülkemize gelen bu kişilerin bütün ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor. Her aileye 300 lira para ve çocuk bakım yardımı yapılıyor. Yiyeceğinden gıdaya kadar her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Sağlık, okul ihtiyaçları karşılanan bu kişiler sınava girmeden üniversitelerde bile okutuluyor, masraflarını ise devlet karşılıyor. Yetkililer bu tür kişilere para verilmemesi uyarısında bulunurken, Zabıta’nın bu çocuklara hiç müdahil olmaması ise başka bir sorun. Çünkü Trabzon’da ortaya çıkan bu sorun karşısında yönetimsel anlamda büyük bir boşluk var.

Fatih İSAK



Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap