SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Mahkemelik omaktan kurtuldu

Mahkemelik omaktan kurtuldu

08 Haziran 2016 Çarşamba - 11:49




Çocuklara spor malzemesi yardımı yaptı, mahkemelik olmaktan kurtuldu





Trabzon'da elektrikçi olarak çalışan M.Ö. isimli şahıs, kendisine iş verdiği Y.Ş.'nin işi yapmaması ve telefonlarına bakmaması iddiasıyla Y.Ş. ile tartışınca, kimsesiz çocuklara futbol ve basketbol topu yardımında bulunması karşılığında uzlaşarak mahkemelik olmaktan kurtuldu. Alınan bilgiye göre, Nisan ayında M.Ö. (35) isimli şahıs, kendisine daire tadilat işi verdiği Y.Ş. 'nin (32) işi yapmaması ve telefonlarına bakmaması iddiasıyla Y.Ş.'nin Sanayi Mahallesi'nde bulunan işyerine giderek kendisiyle tartıştı. Aralarında tartışma çıkan M.Ö. ile Y.Ş. 'nin karşılıklı olarak birbirlerini yaralamaları ve hakaret etmeleri iddasıyla şikayetleri üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma sürecinde tarafların uzlaşması için Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hukuk bilgisine sahip bir uzlaştırmacı görevlendirildi. Uzlaşmaları amacıyla bir araya getirilen taraflardan Y.Ş.  , M.Ö. 'nün Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı bir çocuk evine kimsesiz çocukların kullanması için spor malzemesi yardımında bulunması karşılığında uzlaşabileceğini, M.Ö. ise Y.Ş. nin kendisinden özür dilemesi halinde uzlaşabileceğini söyledi.

DAVA AÇILMADI

M.Ö. ile Y.Ş. 'nin uzlaşmayı kabul etmeleri ve M.Ö. 'nün Trabzon Çocukevleri Sitesi Müdürlüğü'nde bulunan kimsesiz çocuklar tarafından kullanılmak üzere kuruma bir miktar futbol ve basketbol topu yardımında bulunması ayrıca, Y.Ş.'nin de M.Ö. 'den özür dilemesi üzerine düzenlenen uzlaşma raporunu inceleyen savcılıkça soruşturma dosyasında "takipsizlik kararı" verilerek taraflara dava açılmadı. Böylece Y.Ş. ile M.Ö. davalık olmaktan kurtuldular.

UZLAŞMA YOLU

“Uğraşma uzlaş” sloganıyla bir süre önce Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Uzlaşma Bürosu sayesinde birçok vatandaşın mahkeme sürecine gelmeden suçtan doğan zararlarının giderildiği, şüphelinin ceza sorumluluğu saptanıp mağdura ait zararın giderilmesi için gereken yapılmış bulunacağından hem adaletin yerine getirilmiş olacağı hem de ihlâl edilmiş olan hukuk kurallarının geçerliliğinin vurgulanacağı ve dolayısıyla kamusal barışın yeniden kurulmasına hizmet edilerek, yargı hizmetlerinin hızlanacağı yetkilerce kaydedildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap