SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Maçka inşa ediliyor

Maçka inşa ediliyor

11 Kasım 2016 Cuma - 09:41




Trabzon’un en önemli turizm ilçesi olan Maçka’nın çalışkan Belediye Başkanı Ecz. Koray Koçhan, yaptığı çalışmalarla bu yöreye adeta çağ atlatıyor.





Yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, ilçeye yeni bir ivme kazandırdı. Belediye Başkan Koçhan, yaptığı ve yapacağı çalışmaları Karadeniz Gazetesi’ne değerlendirdi.

TURİZMDE GEREKLİ ADIMLARI ATIYORUZ

Türkiye’nin 10 turizm ilçesinden biri olan Maçka’da turizmle ilgili tüm çalışmaları gerçekleştirdikleri açıklayan Başkan Koçhan, “Vazelon Manastırı için Turizm Bakanlığımıza müracaatımızı gerçekleştirdik. Maçka’daki en eski manastır olan Kuştul Manastırı için de ileri yıllarda gerekli adımları atacağız. Çünkü yol ve birtakım sorunlardan dolayı süreç daha uzun oluyor. Sümela Manastırı için restorasyon çalışmaları devam ediyor. İnşallah en kısa sürede açılarak turistlerin çekim merkezi olmaya devam edecek. Sadece manastırlar değil ilçemizde bir o kadar eski tarihi camiler var. Turizm konusunda gerçekten Maçka, olağanüstü yapılara sahip. Maçka Belediyesi olarak tüm adımları biz atıyoruz” dedi.

Kültür merkezi yapımına başlanıyor

İlçedeki en büyük eksikliklerden bir tanesinin de kültür merkezi olduğunu belirten Başkan Koçhan, “İlçemizde ne yazık ki bugüne kadar bir kültür merkezi yapılmamış. Biz gerekli girişimleri yaptık. Kültür merkezimizin yapımına en kısa sürede başlıyoruz. Kültür merkezimizin ismi de Halil İbrahim Atmaca Kültür Merkezi olacak. Merhum hayırsever iş adamımız Halil İbrahim Atmaca'nın adının yaşatılması adına çok önemlidir. Özellikle kültür merkezi projesi için gerçekten emek veren Ayhan Atmaca, Zeki Atmaca ve tüm Atmaca ailesine ilçem adına teşekkür ediyorum. Maçka Halil İbrahim Atmaca Kültür Merkezi ilçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Havuzlu yeni düğün salonu

İlçede bulunmayan düğün salonu için gerekli çalışmaların başladığını bildiren Koçhan, şu açıklamayı yaptı: “Yıllardan beri Maçka’da bir düğün salonu sorunu vardı. Göreve geldiğimizde biz Maçka Belediyesi olarak kapalı olan düğün salonunu hizmete açtık. Vatandaşlarımıza burada hizmet verdik. Fakat hem düğün salonu binası eskiydi. Biz de Orman Bakanlığımızla görüşüp, hem düğün salonunun bulunduğu alanı hem de karşısındaki ormanlık alanı alarak yeni bir proje yaptık. İçinde düğün salonu, lokantası, hatta havuzu bile olan projenin yapımına başlıyoruz. Bu projede Trabzon Milletvekilimiz Maçkalı hemşehrimiz Av. Ayşe Sula Köseoğlu’nun bizlere büyük katkıları olmuştur, kendisine teşekkür ederiz. Buradan bunun da müjdesini vermiş olalım.”

Kapalı otopark ve pazar yeri

İlçedeki en büyük sorunlardan birinin de otopark olduğunu ifade eden Başkan Koçhan, “Bu yüzden kapalı otapark projemizin tüm çalışmalarını tamamladık. 2 kat olacak şekilde merkezdeki bütün araçları otoparka yönlendirerek ana caddeyi rahatlatacağız. Maçka’nın dağınık şekilde olan pazar yerini de tek bir noktaya toplayarak, vatandaşlarımızın daha rahat alışveriş yapmasını sağlayacağız” dedi. 

Asfalt ve beton yatırımları devam ediyor


İlçenin coğrafi zorlukları olduğunu ifade eden Başkan Koçhan, “İlçemiz 65 mahallesi ve dağınık yapısı ile çok zor bir bölgede. Büyük bir yol ağına ve dağınık bir imara sahip. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren asfaltlama ve beton çalışmalarını hız kesmeden gerçekleştiriyoruz. Sadece bu yıl Trabzon Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile 22 km betonlama, 27 km beton kanal çalışması toplamda 4,5 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. 2015 yılında 20 bin ton asfalt döktük. Amacımız bütün yollarımızı asfalt ve betonlayarak, ilçemizdeki yol sorunlarını ortadan kaldırmak. Ben özellikle beton ve asfaltlama çalışmalarında bizlere desteklerini esirgemeyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı. 

Kendi parkemizi kendimiz üretiyoruz

Kurdukları makine parkı ile daha iyi hizmet edebildiklerinin altını çizen Başkan Koçhan, “Göreve geldiğimizde ne yazık ki düzgün bir makine parkımız yoktu. Yaptığımız çalışmalar ile eksiklerimizi belirledik. Hemen makine parkımızı kurarak hizmete başladık. Bunun yanında kendi parke tesisimizi kurarak mahallelerimizdeki bütün ara yolları parke yapmak için çalışma başlattık. Aylık 3000 metrekareye yakın parke üretimi gerçekleştirebiliyoruz. Dışarıdan parke almak yerine kendi parkemizi kendimiz üretiyoruz. Yol ağımızın fazla olması nedeniyle özellikle mahallelerimizde ara yollar olmak üzere çoğu yere kendi parkemizi yerleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Ne imkanımız varsa vatandaşındır 

Maçka’ya büyük yatırımların geldiğini kaydeden Başkan Koçhan, şöyle devam etti: “Biz yola çıkarken örnek aldığımız, dünya liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi; ‘Halka hizmet Hakka hizmettir’ anlayışı ile hizmet etmeye devam ediyoruz. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, mücadelesi, İçişleri Bakanımız gururumuz çok değerli Sülayman Soylu’nun destekleri ile milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bizim ne imkanımız varsa hepsi vatandaşımızındır. Maçka’mıza desteklerini esirgemeyen Trabzon milletvekillerimize, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ilçemiz adına teşekkür ederiz. Durmak yok yola devam!”


Yeni yaşam alanı oluşturuyoruz 

Maçka girişinde yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını bildiren Başkan Koçhan, “İlçe girişimizde yeni bir yaşam alanı oluşturduk. Bu zaten bizim vaatlerimiz arasındaydı. Yaptığımız Adnan Menderes Parkı ile insanların rahatça oturabilecekleri, yürüyüş yapabilecekleri, çaylarını içebilecekleri, yemeklerini yiyebilecekleri kafesi, Trabzon’un ikinci büyük çocuk oyun parkı olmak üzere 2 adet çocuk oyun parkı, ışıklandırması ile yepyeni bir yaşam alanı kazandırdık. Bu alanda bir adet de park yaparak bu parkımıza rahmetli sanatçımız Erkan Ocaklı’nın ismini verdik. Ayrıca bu alanda Trabzonspor’umuza yapılan haksızlıklar için Temiz Futbol Heykeli ve aziz şehitlerimiz için anıt yaptık. Şimdi vatandaşlarımız bu alanda vakit geçirebiliyorlar” dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap