SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Liseyi istiyoruz

Liseyi istiyoruz

16 Temmuz 2013 Salı - 09:12




Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu, "Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’ni Esiroğlu’nda istiyoruz. Taşınmayı istemeyen sendikaları anlayamıyoruz" d





Okulun her alanda faaliyet verebilecek düzeyde olduğunun altını çizen Yusufoğlu, "Sosyal Bilimler Lisesi gibi önemli bir misyonu taşıyan bir okulun bugün bulunduğu bina Trabzon’a yakışmamaktadır. Trabzon’un merkezinde yeni okul yapılabilecek alan konusunda da sıkıntılar olduğu bir gerçektir. Esiroğlu gibi merkeze yakın bir yerleşimde 700 öğrencinin okuyabileceği 300 öğrencinin yatılı kalabileceği kapalı spor salonu ile tüm sosyal olanaklara sahip bina Sosyal Bilimler Lisesi için biçilmiş bir kaftandır. Burada belediye olarak eğitime her türlü desteği verdik. Okulun kapasitesinin çok altında öğrenci var. Benim bu alanı üniversitenin almasını istiyorduk. Bir turizm meslek yüksek okulu olmaya çok müsaitti. Fakat Sosyal Bilimler Lisesi gelmesi bizim için önemli. Yapılan açıklamalar doğru değil. Burada yatakhanesinden yemekhanesine, spor salonlarından oyun alanlarına kadar her şey yapılmış. Okul geçen yıl milli eğitim müdürlüğünün ve bizlerin destekleriyle onarıldı. Ben belediye başkanı olarak burada üzerime düşen her görevi vermeye hazırım. Eğitim için gerekirse belediye binasını bile verebilirim. Yeter ki beldemize bir okul gelsin" ifadelerini kullandı. BU OKUL TRABZON’UN EN TEMİZİ Muhtarlar adına açıklama yapan Sakızlı Mahallesi Muhtarı Adem Kılıç da "Sosyal Bilimler Lisesi’nin beldemize taşınacak olması bizleri sevindirdi. Fakat sendikaların yapmış olduğu açıklama burada okuyan öğrencileri üzmüştür. Sosyal çevreden uzak, yıpranmış, acil onarıma ihtiyacı olan, donanımı olmayan okul tabirleri kullanılmıştır. Burada okuyan öğrenciler lise olsun ilköğretim olsun bu yakıştırmayı hak etmiyorlar. Bu okul Trabzon’un en temiz, en kapsamlı okuludur. Sosyal Bilimler Lisesi’nin buraya taşınmasını destekliyor ve yetkililerin böyle bir imkânı varsa bunu da kendilerinden istiyoruz" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap