SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kız Yurdu için protokol

Kız Yurdu için protokol

24 Aralık 2012 Pazartesi - 14:28




Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile Yeşilyurt ailesi arasında Of'ta yaptırılacak olan Kız Öğrenci Yurdu'nun protokolünü imzalandı.





Of'ta daha önce babaları adına Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi'ni yaptıran hayırsever aile bu kez de anneleri İlve Yeşilyurt adına kız öğrenci yurdu yaptırmak için harekete geçti. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, öğrenci yurdu yaptırmak isteyen hayırseverler Mustafa, Cemal, Tahsin ve Fazlı Yeşilyurt kardeşleri makamında kabul etti. Of'ta yaptırılacak olan 102 kişilik İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'nun protokolü Vali Kızılcık ve İşadamı Mustafa Yeşilyurt tarafından imzalandı. Vali Kızılcık, 'Kızlarımızın Okumasını Teşvik Edecek' Yurt yaptırmak isteyen hayırsever aileye teşekkür eden Vali Kızılcık, "Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır. Bu dönemde özellikle kız öğrencilere yurt yapmanız çok önemli bir ayrıcalıktır. Araklı'da da aynısını düşünüyoruz, bu konuda bir işadamı ile görüşüyoruz. Kızlarımızın okuması için yurtlar çok daha elzem durumdadır. Bunu sizler düşünüp karar verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü en büyük açık bu alanda var. Kırsaldan okula gidip gelmede ailelerimiz 'kız çocuğudur' diyerek biraz çekinebiliyorlar. Bu yurtlar bu anlamda çok büyük bir teşviktir" dedi. Son Derece Modern Olacak İşadamı Mustafa Yeşilyurt ise, "Daha önce ilçemizde babamızın adına bir okul yaptırmıştık, bunu da annemiz adına yaptıracağız. Okul bitti, bahçe düzenlemesini yapacağız. Bina olarak resmi kabulü yapıldı. Önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetişecek. Yaptıracağımız kız yurdunun oldukça lüks olmasını arzu ediyoruz. Okulumuz hayal ettiğimizden çok daha güzel oldu. İstiyoruz ki bu yurt inşaatı da en son teknolojiye uygun olsun. Oda tipi yapılacak, yani banyosu, tuvaleti içinde olacak. Ranza değil, müstakil baza şeklinde bulundurulacak. Trabzon'da bulunan modern yurtlarımız gibi olacak" diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ve hayırsever işadamı Mustafa Yeşilyurt yaklaşık 15 ayda bitirilmesi planlanan ve 2.5 milyon TL'ye mal olacağı ifade edilen yurdun protokolünü imzaladı. İmza protokol törenine işadamlarının yanında İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Of Kaymakamı Eren Arslan da katıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap