SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kıyıda talana davetiye!

Kıyıda talana davetiye!

19 Haziran 2014 Perşembe - 12:14




Belediyeler istedi, TBMM’de yasal değişiklik yapılması yoluna gidildi. Doğu Karadeniz Bölgesine ‘özel’ olarak kıyı kenar çizgisi kanunu değişiyor.





Yasa taslağı bir yandan kıyı ve sahil şeridinde yeni yapılaşmaların önünü açarken, diğer yandan da kıyıda veya sahil şeridinde daha önce yapılmış kaçak yapıları da ruhsata kavuşturacak. Ancak taslağın hiçbir tarafında 'af' kelimesi geçmiyor. Gizli af olarak değerlendirilen taslakla, öngörülen kıyı çizgisi ve sahil şeridi sınırları kaçak yapılara uygun hale getirilerek gerçekleştiriliyor. BU NASIL KORUMA? Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar yasal düzenleme ile yapılaşma sorununun ortadan kalacağını iddia ederek “TBMM’de yasa ile ilgili bölgesel bir değişiklik yapılması yoluna gidildi. Sahil Yaşam Alanları Projemiz kapsamında 250 dönüm arazi içerisinde bir cami birde külliye inşa edilmesi planlanıyor. Kıyı Kenar Çizgisi kanunu benzer bir çok projenin uygulanmasına izin vermiyordu. Ancak artan şikayetler üzerine ilgili komisyonlarda başlatılan çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Kıyı Kenar Çizgisi Sarp’tan Samsun’a kadar olan sahil şeridini kapsayacak” diye konuştular. Ancak yasal düzenlemenin sahilleri korumayacağı gibi aksine yapılaşmayı artıracağı yönünde eleştirilere neden oldu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap