SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ktü-Bat 5.ulusal tıp öğrenci kongresi

Ktü-Bat 5.ulusal tıp öğrenci kongresi

13 Mayıs 2016 Cuma - 11:56




Mezuniyet sonrasnda da sürekli olarak güncelleme gerekir...





 Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından ‘Travmatoloji ve Travmlara Multidisipliner Yaklaşım’ konulu 5. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi başladı.

Osman Turan Kongre Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongreye Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Cinel ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’nin değişik illerinde gelen Tıp Fakültesi öğrencilerinin katıldığı kongrede bir konuşma yapan KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Cinel, KTÜ Tıp Fakültesi'nde 230 öğretim üyesinin görev yaptığını belirterek, “800 yataklı Farabi Hastanemiz model yoğun bakımları, acil servisi ve organ nakilleriyle hem eğitim, hem araştırma hem de sağlık hizmeti konusunda çok değerli bir ortam oluşturmaktadır. Günümüz dünyasında insan hayatının en fazla etkileyen ve şekillendiren unsurlar bilim ve teknolojidir. Var olan bilginin hızla eskiyerek değiştiğini yerini yeni bilginin aldığına şahitlik ediyoruz. Ülke olarak bu çağda geri kalmamak için toplumun gerektirdiği şekilde eğitim almalarını sağlamaya yönelik her türlü çabayı sarf etmeliyiz. Tıp eğitiminin amacı, hasta ve toplum için kaliteli korucu ve tedavi edici hizmet vermeyi sağlayan bilgi, beceri ve davranış biçimlerinde yetenekli ve yeterli hekimler yetiştirmektir. Hala nedeni anlaşılamayan mekanizmalarla dolu tıp alanında da bilginin çığ gibi arttığını görmekteyiz. Bu nedenle mezuniyet öncesi alınan eğitimin mezuniyet sonrasında da sürekli olarak güncellenmesi gerekmektedir” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada, “Biz sizlerin bu ülkenin, bu milletin yetiştirdiği en zeki ve en çalışkan insanlar olduklarını biliyoruz. O bakımdan sizlerle iftihar ediyoruz. Milli Eğitime ve üniversite eğitimine en büyük bütçe paylarının ayrılması olmamış olsaydı belki siz ve biz eksik kalmış olabilecektik. Ülkemizde barışın, kardeşliğin, istikrarın sürmesi tabi ki önem arz etmektedir” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap