SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 'Kral hazinesi' fiyaskosu!

'Kral hazinesi' fiyaskosu!

08 Aralık 2015 Salı - 12:24




Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, 2015 yılı içerisinde 200 ton altın ve kral hazinesi bulmak amacıyla 6 kişinin define arama izni istediğini





Defineciler amaçlarına ulaşamadı... Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, define bulacağını düşünen birçok kişinin kazı yapmak için Müze Müdürlüğü'ne resmi başvuruda bulunduğunu söyledi. Toparlak, 2014 yılında 17, 2015 yılında ise 6 kişinin yaptığı başvurunun uygun bulunarak kazı ruhsatı verildiğini, ancak yapılan kazılarda tarihi eser ve altına rastlanılmadığını belirtti.

"HENÜZ BULAN OLMADI"
Toparlak, "Bu yıl define aramaları daha çok Kabadüz, Fatsa, Perşembe ve Akkuş ilçelerinde gerçekleştirildi. Define arama başvurusunda bulunarak ruhsat alanlar, ruhsat formunun ‘beklentiler’ bölümüne ‘200 ton altın’ ve ‘Kral Hazinesi’ yazdılar. Ancak müze uzmanları ve jandarma gözetiminde yapılan ve sone eren kazılarda şu ana kadar bir şey çıkmadı. Kayıtlarımıza göre son 15 yılda ruhsatlı define kazılarında hiçbir şey çıkmadı” diye konuştu.

“EFSANELERLE HAREKET EDİLİYOR”
Define kazısında bulunan kişilerin daha çok efsanelerle hareket ettiğini dile getiren Toparlak, “Bu kişilere kazının maliyetli olduğunu anlatıyoruz. Kazı harcı, görevlilerin harcı, ulaşım, güvenlik gibi bunların ekonomik maliyeti var. Bunları kazı sahibi karşılıyor. Caydırıcı olsun diye bunları anlatıyoruz ama vazgeçmeyip 40, 50 hatta 100 bin lira harcama yapan var. Günlerce iş makinesi çalıştıran var. Şehir efsanelerine göre kazı yapmak istiyorlar. 'Şu değirmenin altından çakal geçmiş, at nalı izi var, yılan başı var' gibi tamamen efsanelere dayalı efsanelere göre hareket ediyorlar ama hiçbir iz yok” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap