SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Köylüler yol kesti, muhtar köyden kaçtı!

Köylüler yol kesti, muhtar köyden kaçtı!

21 Temmuz 2015 Salı - 12:19




Demircili köyü sakinleri köylerine taş ocakları açılmasına yönelik girişimleri, köy yolunu trafiğe kapatarak protesto ettiler.





Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı Demircili köyü sakinleri köylerine taş ocakları açılmasına yönelik girişimleri, köy yolunu trafiğe kapatarak protesto ettiler.  Demircili köyü sınırları içinde yapılmaya çalışılan 'Taş Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi' projesine, tarıma, hayvancılığa, ormana ve turizme zararlı olacağı düşüncesiyle karşı olan Demircili sakinleri, tepkilerini dile getirdiler.
Köy sakinleri ve firma yetkilileri arasında kaldığını ve bu yüzden korku içinde yaşadığını belirten köy muhtarı Raif Bay, “Halktan korktuğum için Karagöl yaylasına kaçtım, ben halkı zapt edemiyorum. Şimdi her ne olursa olsun buradaki kaynak sularımız, doğal güzelliklerimiz bozulur diye halk tepkisini gösterdi. Ben de bu tepkiden korkarak kendime bir muhafız almam lazım, çünkü korkum var, her iki taraftan bir tepki var herkes yanındayım diyor ama beni tek bırakırlar, döverler diye korkuyorum" dedi.

Köy sakinlerinden Fevzi Bay, köylerinin heyelan bölgesi olduğu için taş ocağının yapılmasını istemediklerini belirterek, can güvenliklerinin olmadığını söyledi. Fevzi Bay, "Bu alan heyelan bölgesi olduğu için önce can güvenliği olması gerekir" ifadelerini kullandı. Arazi sahibi Selami Yüksel ise, arazinin dedesi ve babasından kendisine kaldığını ve arazi üzerindeki 7 kişinin de harcırah bedelini ödeyerek hissesini aldığını ama kendisine ailesinden kalan bu arazinin üzerine kurulacak olan taş ocağının haberini arazisi üzerine koyulan iş makinesinden sonra öğrendiğini söyledi. Köy yolunu trafiğe kapatan vatandaşlar aralarında imza toplayarak eylemlerine kendi köyleri yanı sıra diğer komşu köylerin de destek verdiğini belirterek, iş makinesinin köylerinden gidene kadar yolu kapalı tutacaklarını ifade ettiler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap