SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Konya'da izi olan Trabzonlu

Konya'da izi olan Trabzonlu

30 Mart 2015 Pazartesi - 10:04








Konya Türkiye'nin güzel illeri arasında olan, tarım ve ticaret şehirlerinin başında gelir. Mevlana'sı, düz ovası ve tarıma olan elverişleri toprakları ile son dönemde adından sıkça bahsettirmiştir. Konya'da tarım yapmak için duyulan en büyük ihtiyaç su olsa gerek. Su Konya için ilk öncelik. Bu önceliği yerine getirmek için Konya'da 4 yıldır DSİ Bölge Müdürü olarak görev yapan Trabzonlu hemşehrimiz Mustafa Uzun çaba gösteriyor. Türkiye'de birçok bakanlıktan fazla bütçesi olan Konya DSİ Bölge Müdürlüğü görevinde bulunan Uzun, bölgede iz bıraktı. Konya'da yapılan birçok devasa baraj sulama alanları ile Türkiye'nin en büyük içme suyu arıtma tesisinin altında Uzun'un imzası var. Mustafa Uzun için Trabzon'dan milletvekili adaylığı konusunda ciddi bir beklenti vardı. Uzun, bu yönde çalışmasını da yapmıştı. Fakat başta Başbakan Ahmet Davutoğlu kendisinin bu dönem aday adayı olmaması noktasında haber gönderince Uzun, istifa etmeyerek görevine devam etti.

Mustafa Uzun Konya'da öyle işlere imza atıyor ki, Başbakan kendisinin burada devamını istedi. Öyleki hem başbakan memleketi hem de yanı başındaki Karamanlı olan ulaştırma bakanı ile çalışmak kolay olmasa gerek. Konya'da en çok talep edilen öncelik su. Hem içme suyu hem de sula ihtiyacı noktasında su. 1. sırada Konya sokaklarında da bunu görmek hissetmek mümkün. Mustafa Uzun, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da bu noktada bir şansı olduğunu belirtiyor. Bakan'ın azminin ve heyecanının hep 18 yaş gibi olması kendilerini de heyecanlandırdığını ifade ediyor. İş gelip Trabzon'a dönüyor ve ekliyor: "Şehrin çok hizmete ihtiyacı var. Bu hizmetlerin gelmesi içinde siyasetçiler ve bürokratlar aynı hızla koşmalı yoksa Trabzon şehrimiz biraz geride kalır.

Burada siyasetçilerin nasıl istifa ettiğini ben biliyorum. Türkiye'nin en büyük projelerini yapıyoruz. Fakat siyaset el veriyor, tüm projelerim hemen planlamalara alınıyor. Bu bağlılığı ve kararlılığı Trabzon'da göstermeli." Mustafa Uzun'un babası içinde Trabzon'da önemli bir tabir kullanılır. 15 yıl hiç yorulmadan 19 kilometre yolu sırf öğrencilerinin öğretmensiz kalmaması için, yayan olarak yürüyen eğitimci olarak bilinir. Vatana ve milletine babası vefasını 15 yıl 19 km yolu yayan olarak yürüyerek ödedi. Kendisi de hizmetleriyle ödüyor. Başarılar Mustafa Uzun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap