SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kömür skandalına Sayıştay’dan onay

Kömür skandalına Sayıştay’dan onay

05 Ocak 2015 Pazartesi - 11:00




Sayıştay denetçileri, Soma A.Ş.’nin kamuya sattığı 2.3 milyon ton kömürün 1.5 milyon tonunu mercek altına aldı.





Bunun sadece 768 bin tonunun kömür olduğu, geri kalanın işe yaramadığı açıklandı. Bu açıklamanın ardından CHP Trabzon Milletvekili aday adayı Ahmet Kaya, eleştiri oklarını iktidara yöneltti. Kaya, "Bu kömürler kokuşmuş AKP düzeninin eseridir demiştik. Sayıştay raporu da açıklamalarımızı doğruluyor" diye konuştu.

YARISI ÇÖP

Sayışay raporuna dikkat çeken Kaya, "Sayıştay raporuna göre Soma A.Ş. 2013 yılında devlete 2.3 milyon ton teslimat yaptı. Sayıştay’ın mercek altına aldığı 1 milyon 549 bin 311 ton karışım yıkamaya verildi. Bundan da sadece 768 bin 791 ton temiz kömür elde edilebildi. Kalan 780 bin 520 ton çöpe gitti. Yani ocaklardan çıktığı haliyle satın alınan kömürün yaklaşık yarısı hiçbir işe yaramadığı için atılmıştır" dedi.

İŞÇİLER SÖYLEMİŞTİ

Kaya, "Sayıştay’ın raporu Soma’daki işçilerin açıklamalarıyla uyuşuyor. İşçiler ‘Biz bir yerden kömür çıkarıyorduk, bir yerden taş çıkarıyorduk. Özel olarak kaya delicilerle çalışıyorduk. Bir üretim bandı boş gittiğinde (Kömür yoksa taş da mı yok) diye azar işitiyorduk’ diyorlardı. Bu arapor ve açıklamalar bizim kömür yerine taş dağıtıldığını, kalitesiz kömür dağıtıldığını anlattığımız açıklamamızla uyuşuyor" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap