SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kitabın yerini başka şeyler doldurmuş!

Kitabın yerini başka şeyler doldurmuş!

22 Ekim 2017 Pazar - 11:45




Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “İslam dünyası maalesef köklerinden uzaklaşmış, aslından uzaklaşmış ve ne yazık ki kitabın yerini başka şeyle





Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen ve kitapseverlerin yazarlarla buluştuğu Ordu Ulusal Kitap Fuarı’nın 4’üncüsü açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine dikkat çekti. Kurtulmuş, şöyle konuştu: “İslam dünyası maalesef köklerinden uzaklaşmış, aslından uzaklaşmış ve ne yazık ki kitabın yerini başka şeyler doldurmuş. Biz cihat meydanlarını, gazavat meydanlarını kitabın gölgesinde geçirmiş olan bir milletiz. Atalarımız dünyanın dört bir tarafında birçok yeri fethettiler ama fethetmelerinin sebebi kılıcın kitabın gölgesinde şekilleniyor olmasıydı. Kitaba ne kadar yakınlaşırsak aslımıza da o kadar yakınlaşıyoruz. Kitaptan ne kadar uzaklaşırsak aslımızdan o kadar uzaklaşıyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap