SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kilosu 15 liradan 35 liraya yükseldi!

Kilosu 15 liradan 35 liraya yükseldi!

22 Ocak 2017 Pazar - 14:37




Karadeniz'e açılan balıkçıların az miktarda avla limana dönmesi, tezgahlardaki balık fiyatlarını artırdı.





Sezon boyunca palamut ve hamsiyle yüzleri gülen balıkçılar, son  günlerdeki avlarında umduklarını bulamadı. Tezgahlardaki balık fiyatları ise  yüzde 100-200 artış gösterdi.

 Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, bereketli bir sezon geçirdiklerini ancak son günlerde bu durumun  değiştiğini söyledi.

 Balıkçıların moralinin bozuk olduğunu anlatan Karakaş, "Balık av  vermemeye başladı. Büyük umutlarla açıldığımız Karadeniz'den elimiz boş dönüyoruz  diyebiliriz." şeklinde konuştu.

 Az miktarda balık avlanılabilmesi nedeniyle tezgahlarda fiyatların  yükseldiğini dile getiren Karakaş, "Bir hafta önce kilosu 15 liradan işlem gören  çinekop, bugün 35 liradan satılıyor. Balık sevenler de bu durumdan şikayetçi ama  Karadeniz'in cilvesi bu." ifadelerini kullandı.

 Balıkçı Mehmet Dursun (53) da "Bu ara bölgemizde avlanma az olduğu  için balık fiyatları fırladı. Sadece hamsi, çinekop değil diğer balıklar da az  geliyor. Tezgah el yakıyor. Durum böyle devam ederse çiftlik balıkları levrek,  somon ve alabalık tezgahlarda olacak." dedi.


 Tezgahlarda, bir kilogram çinekop 35, mezgit 20, hamsi ve istavrit 15  liradan satışa sunuluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap