SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kentsel isyan!

Kentsel isyan!

15 Nisan 2016 Cuma - 10:18




Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesiyle vatandaşın arazisinin düşük bedelle elinden alınmaya çalışıldığını söyleyen Dursun Ali Düzenli, Çömlekçi’nin ada b





Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma, Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, Çömlekçi’de ada bazında imar planının yılsonuna kadar yapılmasını istedi. ALINAN KARAR AYKIRIDIR Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği, düzenlediği basın toplantısıyla Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili dertlerini anlattılar. Dernek Başkanı Dursun Ali Düzenli, Çömlekçi’de 21/06/2000 tarihli Meclis kararı ile mahalleye inşaat izinin verilmediğini 07/05/2010 tarihli meclis kararı ile Mahallenin tamamının 1. Bölge, 2. Bölge ve 3. Bölge şeklinde Kentsel Yenileme (Gecekondu dönüşümü) alanı olarak belirlenip onaylandığını söyledi. Alınan bu kararın; 3194 sayılı yasaya, plan ilkelerine, Kamu Yararı Hükümlerine tamamen aykırı olduğunu söyleyen Düzenli, mahalle sakinlerine hiçbir bilgi verilmediğini belirtti.

ARTIK YETER YAHU

“Kendi malımız mülkümüzle başımız belaya girdi” diyen Düzenli, “40 bin lira vermişsin 140 metre dükkana. Belediyede emlak değeri olarak 386 bin 385 lira beyanı verilmiş olan bir yer. Verilen değer 103 bin lira. Ayıptır yahu, hiç bina yok orada. Alttaki arsayı verdiğim zaman, en az yüzde 50 kat karşılığı veririm. Yüzde 49 olursa gelsin yüzüme türüksün. Çukurçayır’da yüzde 50, Pelitli’de yüze 50, Kaşüstü’nde 50, burası merkez ayıptır yahu. Milletin hakkını vereceksin kardeşim. 15 yıldır bir şey verdiğiniz yok 50 bin lira tutuşturuyorsun adamın eline gidiyor orada daire alıyor, bankalara borçlanıyor 20 sene, o adamın yaşayacağı belli değil. Borçlandı da ne yapacak bu adam? Biz bu işi biliyoruz kimse kusura bakmasın senin bakanından da iyi biliyorum. Milletin hakkı çığneniyor” dedi.

BU İŞ 4 YILDA BİTER

“Çömlekçi’de ada bazında imar planını yapsınlar” diyen Düzenli, Belediyeye 2016 sonuna kadar süre vererek, “8.5 ayda Çömlekçi’nin ada bazında imar planı yapılsın. Yapılmazsa, Yılbaşı itibariyle, 5 yılı geçmiş olan yerlerde böyle tutsak tutamazsın, böyle yasal bir madde var. Onun üzerine ben sana tazminat davası açacağım arkadaş” diye konuştu. “Vatandaş kendi mülkiyetini kendisi isteği ile müteahittler yoluyla yapmalıdır” diyen Düzenli, “Bu, mülkiyet sahiplerinin en tabi hakkıdır. Bu yolla eski daireler, yeni dairelere dönüşecektir. İşyerleri yenilecektir. Elbette bu işin dönüşüm için süresi konmalıdır. Bu iş azami 4 yılda bitirilir” ifadelerine yer verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap