SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kemalpaşa ilçe olsun!

Kemalpaşa ilçe olsun!

12 Aralık 2015 Cumartesi - 10:17




Hopa Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, hazırladığı projelerle ilçe olma yolunda büyük adım attıklarını söyledi. Akçiçek, Kemalpaşa’yı ilçe yap





Artvin Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, 1,5 yıllık süreçte 11 proje gerçekleştirdiğini söyledi. İlçe olma yolunda büyük adım attıklarını vurgulayan Akçiçek, bu çalışma temposuyla ve yapacakları hizmetlerle Kemalpaşa beldesinin küçük zaman diliminde ilçe olmaması için hiçbir neden kalmayacağını belirterek şu açıklamayı yaptı: "2014 Mart seçimlerinde Kemalpaşa halkının büyük teveccühü ile seçildiğim belediye başkanlığı görevimin 1,5 yıllık kısa bir süresi içerisinde büyük çalışmalara imza attım. Önceliği hizmete adayarak özellikle beldenin en büyük sorunlarından biri olan yol problemine daha çok eğilerek beldemizin birçok mahallesinin yol sorununu çözerek parkeleme işlemine başladık. Bir yıl içinde Kemalpaşa’da parkesi döşenmemiş yolumuz kalmayacak şekilde çalışıyoruz. Bununla beraber yaptığımız yolları ileride trafik sorunu teşkil etmesin diye genişletiyoruz. Mümkün oldukça yollarımızı geniş tutmaya çalışıyoruz. Yollarla beraber beldemizin çehresi değişmeye başladı. Yaptığımız girişimleri ve projeleri sırasıyla şöyle açıklayabilirim:

İÇME SUYU VE ALTYAPI PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORUZ

1-Belde halkımıza daha kaliteli ve sağlıklı su temini amacıyla içme suyu projemizi yatırım programına aldırılarak ihalesinin yapılması sağlanmış ve inşaatı hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bugüne kadar %50 fiziki gerçekleşme sağlanmış olup 2016 yılı Haziran ayında tamamlanacaktır. 2-Belediyemizin en önemli saydığı Ön Arıtmalı Derin Deniz Deşarj inşaatının ihalesi yeniden yapılmış olup en kısa sürede inşaatına başlanacaktır.

89_1

ŞEHİR İÇİ VE MAHALLE YOLLARI ASFALT, BETONLAMA VE PARKE TAŞLARI YAPTIK

3-Belediyemizce yol düzenleme çalışmaları kapsamında, Artvin Valiliği ve Hopa Kaymakamlığı ile yoğun girişimler neticesinde 1500 metre Selimiye Caddesi ve 1000 metre Köprücü Caddesi olmak üzere toplam 2500 metre sıcak asfalt kaplanması yapılmıştır. 4-Beldemiz sınırlarında muhtelif yerlerde yol eğiminin fazla olması nedeniyle ulaşımı zor sağlanan yaklaşık 2,5 kilometre yolun betonlanması yapılmıştır. 5-Belediyemiz yol düzenleme çalışmaları kapsamında muhtelif cadde ve sokaklar imar planında ön görülen genişlikleri sağlanarak yaklaşık 30 bin m2 parke taşı döşenmiştir. 6-Köprücü köyüne ulaşımı sağlayan yola alternatif şehir merkezinden yeni bir yol daha açılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

OTOPARK SORUNUNU GİDERDİK. BELEDİYEMİZE ARAÇ KAZANDIRDIK


7-Şehir merkezinde araçlarımızın park sorununu gidermek amacıyla 2 adet açık otopark düzenlenip halkımızın hizmetine sunularak yaşanan trafik sorunu büyük ölçüde giderilmiştir. 8-İstanbul Şişli Belediye Başkanlığıyla yapılan görüşmeler neticesinde belediyemiz araç parkına 1 adet iş makinesi temin edilmiştir. 9-Yine İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanlığıyla yapılan görüşmeler neticesinde belediyemiz araç parkına bir adet damperli kamyon kazandırılmıştır.

GENÇLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPTIK. SOSYAL ALANLARI KAZANDIRIYORUZ

10-Belediyemiz sosyal faaliyetler kapsamında gençlerimiz için belediye düğün salonumuz, gençlik spor merkezi olarak kullanılmak üzere tahsis edilmiştir. 11-Beldemiz Atatürk Bulvarı’nda yaklaşık 4000 m2 yüzölçümlü dolgu alanının aile çay bahçesi – çocuk oyun alanı ve eğlence alanı yapılması planlanmış , alanın düzenlenmesi için İstanbul Maltepe Belediye Başkanlığından yardım sözü alınmış ve en kısa sürede inşaatına başlanacaktır.

Turan ŞENTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap