SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kaymakam EMBA'nın sözcüsü olamaz

Kaymakam EMBA'nın sözcüsü olamaz

28 Mayıs 2013 Salı - 09:21




Tonya’da kurulması planlanan çimento fabrikası ve taş ocakları konusunda vatandaşın görüşünü belirlemek amacıyla Tonya Kaymakamlığı tarafından planlan





Muhammet TAŞ Tonya’da kurulması planlanan çimento fabrikası ve taş ocakları konusunda vatandaşın görüşünü belirlemek amacıyla Tonya Kaymakamlığı tarafından planlanan anket çalışması için komisyon görevlendirilmesi, fabrikanın yapımına karşı çıkanları çileden çıkardı. Bu gelişmeye tepki vermek için Tonya ilçe merkezinde ellerinde pankartlarla toplanan ilçe halkına hitap eden Tonya ve Çayırbağı Çevre Platformu, "Daha önce Bakan Bayraktar’ın dillendirdiği referandum önerisi ile kaymakamın yaptıracağı anketin ne farkı vardır? Halkın sağlığı, yaşamı, doğanın katledilmesi oylanabilir mi? Referandum ya da anket konusu olabilir mi" ifadelerini kullandı. AMAÇLARI HEDEF ŞAŞIRTMAK Tonya ve Çayırbağı Çevre Platformu adına açıklama yapan Dilek Lermi Erdoğan, "Şark kurnazlığını iyi bilen hükümet yöneticileri ve özellikle Çevre Bakanı ‘cambaza bak’ politikası uygulayarak, gerçekleri örtbas etme peşindedir. Tonya Kaymakamını anket yapmaya yönlendiren Çevre Bakanı mı, EMBA şirketi midir? Amaçları hedef şaşırtmak ve gündem değiştirmektir. Bizim mücadelemizin haklılığı, meşruluğu kamuoyunda bunca kabul görmüşken Tonya Kaymakamlığı’nı, mücadelemizin önüne atarak hedef şaşırtmak istemektedirler. Ama anlamadıkları şudur ki, bizler dünkü çocuklar değiliz. Biz meşru mücadelemizi kaymakamlığın işgüzarlığına yem etmeyiz, bu saçmalığa indirgemeyiz. Biz kaymakamlık ve valilik makamlarının devletin makamları olduğunu bilirdik, meğer yanılmışız! Kaymakamlık makamı ne hükümetin ne Çevre Bakanının ne de EMBA şirketinin makamıdır. Kaymakamlık üstüne vazife olmayan işlerle uğraşmamalıdır. Yok eğer uğraşırım, taraf olurum deniliyorsa, bu bizim sorunumuz değil kaymakamın sorunudur" dedi. GECE GÜNDÜZ NÖBETTEYİZ ERDOĞAN, şöyle devam etti: "Kaymakam EMBA şirketinin Tonya temsilcisi konumuna düşerse, bu makam tartışmalı hale gelir. Biz meşruluğumuzu kimseye tartıştırmayız. Bize ‘üç-beş kişi’, ‘Marjinal bir grup’ diyenler, Tonya meydanına, Trabzon meydanına, İstanbul Taksim meydanına, Ankara Kızılay meydanına, TBMM’nin önüne bir baksınlar! Artık bu aşamada Livalobo’da nöbet tutmaya, kadın erkek, genç yaşlı, geçmişimizi geleceğimizi nöbetle korumaya başlıyoruz. Her türlü ayak oyunlarını alt etmeye, boşa çıkarmaya muktediriz. Halkımızın gücü, mücadelemizin meşruluğu, önümüze çıkarılan suni gündemleri alaşağı edecek güçtedir. EMBA’nın taktiklerini, çabalarını, mücadelemizi bölme oyunlarını çok net olarak görmekteyiz. Her zamanki gibi bugün ve daima şunu söyleyeceğiz: Siz vazgeçene dek, biz vazgeçmeyeceğiz! O ÇED raporunuzu yırtana dek burada nöbetteyiz."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap