SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kayak coşkusu

Kayak coşkusu

26 Şubat 2017 Pazar - 10:56




Kara kışın bu yıl yoğun bastırması ile bölgede de kayak sezonu oldukça hareketli geçti. Zigana Dağı’nı tercih eden tatilciler kayak, kızak ve snowboar






GÜMÜŞHANE- Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı 2 bin 100 metre rakımdaki Zigana Dağı'nda bulunan, Doğu Karadeniz'in ilk kayak merkezi Zigana Gümüş Kayak Merkezi, son yılların en yoğun kayak sezonunu yaşıyor. Özellikle hafta sonları hınca hınç dolan tesiste 3 ay önce başlayan kayak sezonunun son günleri olmasına rağmen kar kalınlığı istenen seviyede. Trabzon ve Gümüşhane’ye birer saat mesafede bulunan tesis kayak, kızak ve snowboard yapmak isteyenlerin akın ettiği bölge oldu.

CAZİBE MERKEZİ

Sezonun başlamasından beri yaklaşık 30 bin kişinin faydalandığı ve Doğu Karadeniz'in ilk kayak merkezi olan tesis özellikle hafta sonları üniversite öğrencilerinin akınına uğruyor. Ulaşımın kolay olması nedeniyle bölgenin adeta cazibe çekim merkezi olan Zigana Dağı'nda güneşli havanın tadını kızakla kayarak çıkaran üniversite öğrencileri çığlıklar atarak doyasıya eğlendi. 7’den 70’e herkesin uğrak noktası olan tesiste kızakla yüzüstü, tek başına ve çok sayıda kızakla birlikte tren yaparak kayan öğrenciler, defalarca düşmelerine rağmen her seferinde “çok zevkli” diyerek tekrar tekrar kaydı.

Araplar da öğreniyor

Tesis işletmecisi Ufuk Yakut sezonun oldukça iyi geçtiğine değinerek, “Sezon boyunca 30 bin kişiyi ağırladık. Şu an tam profesyonel olarak kayılabilir 900 metrelik pistimiz var. Yarı profesyonel 1,5 kilometrelik pistimiz ve yeni başlayanlar için 250 metrelik pistimiz var. Gelen misafirlerimize kayak, snowboard, kızak ve kar motorlarımızla ilgileniyoruz. Arap turistler de kış boyunca tesisimize geldi. Onların da kayağa karşı özel bir ilgisi ver. İsteyen turistlere kayakla kaymayı da öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap