SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kaya mezarını turizme kazandırmak istiyorlar

Kaya mezarını turizme kazandırmak istiyorlar

15 Şubat 2013 Cuma - 12:44




Ordu’da turizminin gelişmesi için bir bütün halinde hareket eden vatandaşlar, köylerindeki tarihi eserleri tescillenmesi ve korunması için uğraş veriy





Turizm yönünden Ordu’nun en hareketli ilçelerinden birisi olan Kabadüz ilçesinde yönetici ve vatandaşlar el ele vererek turizmin daha da gelişmesi için büyük gayret gösteriyor. Kabadüz ilçesine bağlı Yeşilada köyünde Helenistlik döneme ait kaya mezarı köy sakinlerince turizme kazandırılmak isteniyor. Yeşilada köyü sakinlerinden emekli memur Mehmet Baş, kaya mezarının uzun yıllardır köyde yaşayanlarca bilindiğinin altını çizdi. Mezarın köylerinin Çorttam Mahallesi evliya yanı denilen mevkide bulunduğunu ifade eden Baş, “Kaya mezarının dış kısımlarında kapak yeri ve oyma işlemeleri var. İçerisinde ise zemin kısmında oyularak kanal açılmış. Yetkilerin buraya gelerek burada inceleme yapmasını ve mezarların turizme kazandırılmasını köy olarak istiyoruz”dedi. 83 yaşındaki Cemil Altuntaş, köylerinde bulunan kaya mezarının tanıtılarak turistlerin görmesini istedi. Dedesinin yaşadığı tarihlerde de mezarın bilindiğini aktaran Altuntaş, “Mezarın tarihi çok eski. Belki de yüzlerce yıl önce bu mezar vardı”diye konuştu. Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı da, ilçenin Kirazdere köyünde 3 ay önce benzer kaya mezarının müze yetkililerince tescillendiği hatırlatılarak, vatandaşların duyarlı davranışları sayesinde tescillenen mezarların Ordu turizmine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap