SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Katliamda Paris-Batum Türkiye hattı

Katliamda Paris-Batum Türkiye hattı

21 Kasım 2015 Cumartesi - 10:06




Paris katliamının şüphelisi Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye girdi.





Paris’teki katliamın ardından Fransız gizli servisi DGSE, Türkiye’ye, ülkeden ayrılıp IŞİD saflarına katılmayı planlayan ve bu nedenle de çok ’tehlikeli’ olduğu uyarısı yapılan kişilerin listesini gönderdi. Ardından Suriye’den Türkiye’ye geçip, İstanbul’dan yurt dışına çıkış yapan, iki gün sonra da Gürcistan üzerinden tekrar ülkeye giren Mehdibend Said İzmir’de saç ektirmek isterken yakalandı. DGSE yeniden devrede.

IŞİD’Çİ TÜRKİYE’DE

Fransa’nın Başkenti Paris’te IŞİD tarafından düzenlenen katliamın ardından Fransız istihbaratı Türkiye’ye aradığı şüpheli kişilerin listesini gönderdi. İstihbarat birimlerinin araştırması sonucunda, Paris’teki katliamda kilit rol oynadığı tespit edilen Fransız vatandaşı Mehdibend Said’in Türkiye’de olduğu tespit edildi.

İSTİHBARAT DEVREDE

Saldırıdan önce Suriye’den Türkiye’ye geçip, İstanbul’dan yurt dışına çıkış yapan, iki gün sonra da Gürcistan üzerinden tekrar ülkeye giren Said, İzmir’de saç ektirip estetik ameliyatı olmak için beklediği sırada gözaltına alındı. Afrika kökenli Fransız vatandaşı Said’le ilgili sır perdesini aralamak için Fransız gizli servisi DGSE devreye girdi.

İZMİR’E GELİYORLAR


DGSE, İzmir’de İstihbarat Şube Müdürlüğü yetkilileriyle bağlantıya geçti. Fransız istihbarat ajanlarının, Said’i, önümüzdeki salı günü teslim alacakları öğrenildi. Bu arada Mehdibend Said’in bağlantılarına yönelik Türk istihbaratın yaptığı araştırmalar sonrasında da önemli ipuçları elde edildi.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap