SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Karadeniz'in çılgın projesi

Karadeniz'in çılgın projesi

20 Nisan 2012 Cuma - 11:33




Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, "Sinop'u adaya dönüştürecek olan kanal projemizin olabilirliliği konusunu düzenleyeceğimiz bilimsel bir toplantı ile ma





Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, "Sinop'u adaya dönüştürecek olan kanal projemizin olabilirliliği konusunu düzenleyeceğimiz bilimsel bir toplantı ile masaya yatıracağız. Toplantı çağrımıza 23 bilim adamı cevap verdi" dedi. 2012 Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında yapıldı. Polisevi'nde gerekleştirilen toplantıya Garnizon Komutanı Albay Erkan Arıkan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Belediye Başkan Vekili Bülent Oktay, kurum amirleri, turizm işletmeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Ahmet Cengiz, Sinop'un tanıtımı için önemli çalışmaların yapıldığını söyledi. Özellikle 'Kanal Projesi'nin büyük ses getirdiğini dile getiren Cengiz, konuyla ilgili çağrı yaptıkları belirterek, çağrıya 23 bilim adamının cevap verdiğini kaydetti. Vali Dr. Ahmet Cengiz, "Sinoplunun son günlerde tartıştığı 'Kanal Projesi'ni gündeme getirdik. Daha doğrusu bunu basın mensubu arkadaşlarım gündeme taşıdı. Ben basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Almanya'da bile bu projenin konuşulduğunu duyuyoruz. Uzun süre Sinop bu konuyla gündemde kaldı. Belki tarihinin en çok tanıtımını bu süreçte yaptı Sinop. Tabii bu konunun gerçekleşebilir olup olmadığını biz konunun uzmanları ile tartışacağız. Mayıs ayında konuyla ilgili toplantı yapmayı planlıyoruz. Şu anda çağrımıza 23 bilim insanı ve bürokrat cevap verdi. Bu sayımızın biraz daha artması için muhtemelen hazirana sarkacak. KUZKA bu projeyi takip ediyor. Akabinde eğer bilim insanları bu konu yapılabilir derse, bu defa Sinoplu hemşerilerimize soracağız. Sinoplu hemşerilerimizde yapılmasından yana görüş beyan ederse, projenin hayata geçirilmesi konusunda hep beraber bu çalışmaları el birliği ile başlatacağız" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap