SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Karadeniz’de PKK operasyonu

Karadeniz’de PKK operasyonu

15 Ağustos 2015 Cumartesi - 12:54




Gümüşhane Merkez Boyluca Köyü Devrençi Mahallesi’nde dün sabah bir evde iki teröristin saklandığı ihbarını alan jandarma bölgede operasyona başladı.





8 haneli mahallede kimsenin yaşamadığını tespit eden PKK/KCK terör örgütü mensuplarının uzun süredir, bu mahallede terk edilmiş bir evde saklandığı belirlendi. İki teröristin Kandil’den eylem emri beklediği belirlendi.Gümüşhane Merkez Boyluca Köyü Devrençi Mahallesi’nde dün sabah iki teröristin saklandığı ihbarını alan jandarma bölgede operasyona başladı. 8 haneli mahallede kimsenin yaşamadığını tespit eden PKK/KCK terör örgütü mensuplarının uzun süredir bu mahallede terk edilmiş olan bir evde saklandığı ve Kandil’den eylem emri beklediği tespit edildi.

İLK TEMAS 10 GÜN ÖNCE

Tunceli üzerinden Karadeniz’i sızmaya çalışan terör örgütü üyeleri ile dün yeniden ortaya çıktı. Terör örgütü üyeleriyle ilk temas 10 gün önce Şiran kırsalında zağlanmıştı. Burada üç terörist sırt çantalarını bırakarak karanlıktan yararlanıp kaçmıştı. Teröristlerin terk ettiği üç sırt çantalarında 59 adet 5.56 mm çap fişek, bir adet dolu tabanca şarjörü, 15 adet 9 mm tabanca fişeği, 6 adet 7,62 kaleşnikof fişeği, iki adet elektrikli fünye, bir adet dijital kol saatiyle hazırlanmış düzenek, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ile bir miktar erzak çıkmıştı.

İKİNCİ TEMAS DÜN SABAH

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na ulaşan ihbar üzerine dün sabah üç ayrı tim bölgeye sevk edildi. Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’nı arayan bir kişi, İzmit’ten geldiğini dede evine girdiği sırada tanımadığı iki kişiyle karşılaştığı yönünde bir ihbarda bulundu. Ev sahibinin öldüğünün belirlenmesinin ardından harekete geçen jandarma, üç ayrı timle mahalleye girdi. Örgüt mensuplarının saklandığı eve baskın yapıldı. Teröristlerin kaçtığı belirlendi.  Kaçan teröristlerin ise arandığı öğrenildi. Gümüşhane Jandarma Komutanlığı’na Giresun Bölge Komutanlığı’na bağlı özel timlerde destek veriyor. Bu ardada bölgeye sızmak isteyen teröristlerin 4 ayrı gruba ayrıldığı belirtilmişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap