SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Karadeniz'de palamut bolluğu sürüyor

Karadeniz'de palamut bolluğu sürüyor

27 Ağustos 2018 Pazartesi - 17:34




Sinop'ta, denizlerde çapariyle avcılığın serbest bırakılmasının ardından bol miktarda avlanan palamut, balıkçıların ve tüketicinin yüzünü güldürüyor.





Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıyı balıkçılarının av sezonunun başlamasına  kısa süre kala bol miktarda palamut avlamaya devam ettiklerini söyledi.
Özellikle bayram tatili süresince vatandaşların palamuda yoğun ilgi  gösterdiklerini belirten Bayrak, fiyatların da av sezonu başlamamasına karşın  makul seviyelerde olduğunu dile getirdi.
 
Bayrak, 1 Eylül'de büyük teknelerin de avcılık yapmaya  başlayacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Palamut avı böyle devam ettiği sürece sezon boyunca hem bizim hem de  vatandaşın yüzü gülecek. Çünkü balık ne kadar bol olursa o kadar ucuz oluyor. Bu  da vatandaşın yüzünün gülmesini sağlıyor. Aynı zamanda balıkçılarımız da daha çok  satış yapma imkanı buluyor. Çapariyle olsa dahi şu an çok güzel palamut avcılığı  yapılıyor. Sadece Sinop'ta değil, bölge genelinde tezgahlarda palamut bolluğu  var. Hal böyle olunca fiyatı 5 liralara kadar düşüyor. 1 Eylül'den sonra umarım  fiyatlar daha da geriler. İnşallah son yılların en iyi sezonlarından birini  yaşarız."
 
Hava sıcaklıklarının da yüksek seyrettiğine işaret eden Bayrak, "Hem  geride kalan Kurban Bayramı hem de sıcak hava normal şartlarda balık satışını  düşürür ama bu sene öyle olmadı. Vatandaş balık tüketmeye devam ediyor." dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap