SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Karadeniz sularında 3. mayın! MSB'den açıklama

Karadeniz sularında 3. mayın! MSB'den açıklama

06 Nisan 2022 Çarşamba - 15:12




Kocaeli'nin Kefken açıklarında mayına benzer cisim bulundu. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaparken SAS Timlerinin mayına müdahale ettiği bildirildi.





Milli Savunma Bakanlığı, Kefken açıklarında Deniz Karakol uçağı tarafından mayın tespit edildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kefken açıklarında tespit edilen mayın benzeri cisim Deniz Karakol uçağımız tarafından mayın olarak teşhis edilmiştir. Bölge emniyete alınmıştır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAS timleri tarafından mayına müdahale edilmektedir." denildi.

TÜRK GEMİLERİ UYARILDI

Türkiye ile arasında sadece 700-800 km mesafe bulunan limanların önünde mayınların dolaşma ihtimali üzerine Türk Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada Türk gemilerini, “Odessa, Ochakov, Chernomorsk ve Yuzhnyy gibi Ukrayna limanlarından ayrılıp sürüklenerek İstanbul Boğazı ve Akdeniz’e kadar ulaşabileceği iddia edilen mayınlara karşı uyarılarak ‘keskin gözcülük’ yapılması tavsiye edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap