SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Karadeniz’de tehlike çanları!

Karadeniz’de tehlike çanları!

21 Ekim 2023 Cumartesi - 14:54




Karadeniz'de küresel ısınma kaynaklı yağış rejimindeki değişkenlikler özellikle dik ve eğimli arazilerde toprak hareketliliğine yol açarken, mikro depremler de heyelan sahalarını tetikliyor.





MİKRO DEPREMLER…

Doğu Karadeniz'de küresel ısınma kaynaklı yağış rejimindeki değişkenlikler özellikle dik ve eğimli arazilerde toprak hareketliliğine yol açarken, aktif Karadeniz ile Kuzey Anadolu fayı arasında oluşan mikro depremler de heyelan sahalarını tetikliyor.

ÖNEMLİ ÖLÇÜDE BOZDU

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgede 2022'de 50'ye yakın mikro deprem olduğunu belirten Bektaş, "Bu mikro depremler, bölgedeki dağların, yamaçların stabilitesini önemli ölçüde bozmuştur" dedi.

ÖNLEMLERİN ALINMASI LAZIM

Heyelanlara karşı alınacak önlemlere de değinen Prof. Dr. Bektaş, "Bunların başında eğimi azaltmak, kaya düşmelerini önlemek için bohçalama yapmak gibi mühendisliğin temel ilkeleri var. Bu önlemlerin alınması lazım. Yollarda can güvenliğinin de sağlanması lazım" diye konuştu.

HABER: EROL TAŞKIN




 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap