SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kara sert çıktı

Kara sert çıktı

05 Mayıs 2015 Salı - 11:44








Trabzon'da bir vakfın öncülüğünde sahilde 5 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulan ve 15 gün boyunca içinde A'dan Z'ye her ürünün satışı ve pazarlaması yapılacak stant Trabzon esnafının tepkisini çekti. Esnaf, işlerin iyi olmadığını, böyle bir ortamda açılan stantın haksız rekabete neden olacağını ifade ederek, "Zaten bu şehirde önüne gelen kermes açıyor, tezgah kuruyor, fuar açıyor, bu şekilde stantlar kuruyor. Peki vergi veren, kira ödeyen, sigorta yatıran küçük esnaf ne yapacak" diyor. Dün konuyla ilgili Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile görüşen TESOB Başkanı Metin Kara, "Her türlü haksız rekabet ortamına karşıyız.

Siftahsız kepenk kapatan, evine ekmek götürmekte zorlanan esnafımız var. Trabzon’un bir esnaf şehri olduğunu unutmayalım. İğneden ipliğe her şeyin satıldığı bu tür organizasyonlarda esnafı kimse hesaba katmıyor. Önüne gelen bu şekilde pazar açarsa esnaf kime, ne satacak? Zaten 4 aydır mağduriyet yaşayan, bu ayla birlikte işlerin açılması noktasında umutlanan esnaf ne yapacak? Önümüz ramazan ayı. Bu ayda fuarlar ve farklı organizasyonlar düzenlenerek satışlar yapılacak. O zaman esnaf kepenk kapatsın bari çünkü başka çaresi kalmayacak" dedi.

DİNDAR KTÜ'DE COŞTURDU

Karadeniz müziğinin sevilen ismi Resul Dindar pazar akşamı KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluştu. Resul Dindar, konser öncesi Trabzonspor'un Beşiktaş mağlubiyetine değinerek, "Biz Trabzonsporumuzu çok seviyoruz. Kazanmak ya da kaybetmek önemli değil. Bordo-mavi sevdası her şeyin önünde. Seneye inşallah her şey yolunda gider, şampiyon oluruz" dedi.

ORTAHİSAR’DAN ŞAMPİYONLARA JEST


Ortahisar Belediyesi, Mayıs ayı ilk toplantısını Belediye Meclisi Salonu'nda gerçekleştirdi. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’in başkanlık ettiği toplantıda Liselerarası Dünya Futbol Şampiyonu olan Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin ödüllendirilmesi yönünde Başkan Ahmet Metin Genç’e yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında ayrıca belediyenin Nisan ayı faaliyet raporu video gösterisi eşliğinde sunuldu. Başkan Ahmet Metin Genç’in özet şeklinde anlattığı Mayıs ayı faaliyet raporunda belediyenin mahallelerde yürüttüğü asfaltlama çalışmaları, fidan dikme etkinliği, atık pil ve yağ toplama kampanyası öne çıkan projeler oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap