SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kan vermek hayat kurtarır

Kan vermek hayat kurtarır

31 Ekim 2012 Çarşamba - 15:32




Kızılay Trabzon İl Başkanlığına bağlı Trabzon Kızılay Gençlik Kolları kutlanacak olan Kızılay Haftası nedeni ile Trabzon Atatürk Alanı’nda etkinlik dü





Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Kızılay Gençlik Kolları İl Başkanı Semiha Karaosmanoğlu, Kızılay’ın kan bağışına aşırı önem verdiğini söyledi. Karaosmanoğlu, “Kan Acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verirsek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun yüzde 1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor.” söyledi. Karaosmanoğlu Meydan Parkında yapacakları etkinliğe herkesi davet ettiklerini ve kan bağışı konusunda duyarlı olmalarını istedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap