SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kalede restorasyon

Kalede restorasyon

04 Eylül 2016 Pazar - 09:06




Artvin Valisi Muhterem İnce, “Artvin Kalesi, Artvin’in en önemli tarihi objelerinden birisi. Bu anlamda buranın yeniden restorasyonu ve turizme kazand





Artvin Valisi Muhterem İnce, turizme kazandırılması planlanan tarihi Artvin Kalesi'nde incelemelerde bulundu. Vali İnce, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özner Bilmiş ile tarihi kaleyi gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

İnce, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Artvin Kalesi'nin, kentin en önemli tarihi miraslarından birisi olduğunu söyledi.  Kitabesi bulunmayan kalenin 10. yüzyılda yapıldığının tahmin edildiğini belirten İnce, şu bilgileri aktardı: "Artvin Kalesi, Artvin’in en önemli tarihi objelerinden birisi. Bu anlamda başta belediye başkanlığımız olmak üzere ilgili diğer kamu kurumlarımızla buranın yeniden restorasyonu ve turizme kazandırılması için bir gayret içindeyiz. Bu anlamda çeşitli alternatif projeler hazırlıyoruz. Gerek tahsis gerek uygulama konusunda çalışmalarımızı başlattık. Belediye başkanımızla birlikte bugün de yerinde incelemelerde bulunduk." Dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap