SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kadıralak Yaylası'nın statüsü değişmiyor

Kadıralak Yaylası'nın statüsü değişmiyor

17 Eylül 2017 Pazar - 17:09








AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Kadıralak Yaylası ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Cora'nın açıklamaları: "Daha da hassas ve  korunaklı bir alan olması için uğraşıyoruz. Hayalim orada doğanın bozulmaması için bir tabiat parkı oluşturmak.

Son günlerde basına yansıyan haberin aslı astarı yoktur. Çevre Bakanlığı'nın çıkardığı yönetmelikte bizi etkileyen olumsuz  bir durum yok. Statü aynıdır. Tanımlama değişiyor. Trabzon'a özel bir düzenleme yoktur.

Kaldı ki biz kadıralağın doğal sit alanı kapsamından çıkarılmasına kesinlikle o yörenin bir evladı olarak müsaade etmeyiz. Duyarlılık gösteren her bir hemşehrime teşekkür ederim. Ancak olmayan bir değişiklik üzerinden provakatif bir çalışma yürütülüyor dikkatli olalım.

Eğer çevreci duyarlılık istiyorsanız gelin Kadıralak' taki ve diğer yaylalarda ki doğal ortamı bozan bütün binaları yıkalım varmısınız. Bir heyet oluşturalım bu yüksek binalar yıkılsın ve Kadıralak ve diğer yayla sınırlarına beton taşıyan araçların girişlerini yasaklayalım.

Doğal alanları korumak için çıkan yönetmeliğin içeriğini okumadan değerlendirme yapmayalım.kadıralağın doğal statüsü şuanda 3. derece sit alanı. Yeni düzenlemede aynı statüdeyse denk gelmektedir.Lakin istetseniz imza toplayalım bu alanı üçüncü dereceden birinci derece'ye çıkaralım. Hassas korunaklı alan yapalım tabiat parkı yapalım çivi çakılmasın çekiç sesi dahi duymayalım. Turizm amaçlı gölet yapalım var mıyız?


İçişleri bakanlığımız valiliklere genelge gönderdi yeni yapılaşmaya müsaade etmeyin dedi. Vali bey kaymakamlarla toplantı yaptı. Uygulanma aşamasında destek olalım gelin bu karara hep beraber sahip çıkalım.

Yok Yenimahalle'den Kadıralak sınırına kadar giden ve şuan yapımı devam eden yeşil yola karşı olan varsa onu açıkça söylesin maske kullanmasın çevreye duyarlı olanlarla beraberiz sorun yok. Yola karşı olanları ise bizden her fırsatta yol isteyen tonyalıların ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum saygılarımla."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap