SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Jeofizik çalışmaları yapıldı

Jeofizik çalışmaları yapıldı

04 Ekim 2017 Çarşamba - 14:29




Satala Antik Kenti'nde gelecek yıl başlanması planlanan arkeolojik kazı öncesi veri elde etmek amacıyla jeofizik çalışmaları yapıldı





GÜMÜŞHANE' de Roma İmparatorluğu döneminde askeri karargah amacıyla kurulan Satala Antik Kenti'nde gelecek yıl başlanması planlanan arkeolojik kazı öncesi veri elde etmek amacıyla jeofizik çalışmaları başlatıldı.Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Sadak köyü sınırları içerisinde bulunan Satala Antik Kenti'nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen izinle yürütülen çalışmalar, Gümüşhane Valiliği tarafından da destekleniyor. Kazı Başkanı ve Bartın Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Şahin Yıldırım, Satala Antik Kenti'nin Roma İmparatorluğu'nun doğudaki en önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.Yıldırım, kazı alanlarının belirlendiğini, çalışmaların bu yıl için jeofizik ölçümler, kazılacak alanların belirlenmesi, kazı evi yapımı ile çevrede yürütülen yüzey araştırmalarıyla devam ettiğini bildirdi. Alandaki görünür tarihi eserlerin restore edileceğini aktaran Yıldırım, “Satala bizim açımızdan Türkiye'de Roma askeri mimarisiyle ilgili kazı yapılabilecek tek antik kent. Burası Türkiye'de bir lejyon kalesinin kazıldığı ilk yer olacak.Askeri mimariye ait yapılar ve Roma askeri sistemi ile ilgili çok önemli ipuçlarına ulaşmayı umuyoruz” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap