SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İzmirlilere Artvin şöleni

İzmirlilere Artvin şöleni

15 Mart 2013 Cuma - 10:50




Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği, Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenliyor.





16 Mart'ta Konak Cundamey Restaurant'ta gerçekleştirilecek etkinliğe Artvin milletvekilleri, İzmirli belediye başkanlarının katılması bekleniyor. Artvinlilerin ev sahipliği yaptığı geceye Artvin’den gelen müzisyenler damga vuracak. Artvin kültürünü yaşatmak adına, yöresel müzikler söylenerek folklor oyunları sergilenecek. Ege Bölgesi’nde yaklaşık 30 bin Artvinli bulunduğunu belirten Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Kırmızıgül, 16 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak etkinliğe tüm İzmirlileri davet etti. Programa Artvin tanıtımına ilişkin barkovizyon gösterimi ile başlayacaklarını söyleyen Kırmızıgül, “Artvin’in emperyalizm işgalinden kurtulmasının üzerinden tam 92 yıl geçti. Her yıl düzenli olarak kutladığımız bu kurtuluş gününde İzmirlilere doyumsuz bir müzik şöleni yaşatmak istedik. Artvin yöremize ait halayları, oyunları sunmak istedik. Bu gecede Artvin’den özel olarak gelen müzisyenlerimiz türküler söyleyecek, şiirler okunacak” diye konuştu. KENDİLERİNİ ARTVİNDE HİSSEDECEKLER İzmir’de yaklaşık 400 dernek üyesi bulunduğunu ve üye sayısının her geçen gün arttığını belirten Nizamettin Yılmaz da, Artvin’in milli değerlerini İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye’ye tanıtmak istediklerini belirtti. Artvin halkının şu an bir sıkıntısı olduğunu, hidroelektrik santralleri, siyanür altını sorununun Artvinlilerin kâbusu haline geldiğini anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu doğal yaşamı ve insan sağlığını tehlikeye atıyor ve ekolojik dengeyi bozuyor. Biz, İzmir’de yaşayan Artvinliler olarak bunun engellenmesi için mücadele edeceğiz. Artvin turizmi, coğrafyası, iklimi, folkloru, el sanatları ve yemekleri ile çok geniş kültüre sahip bir kentimiz. İzmir’de ve Türkiye’de kentimizin değerlerini tanıtmak istiyoruz. Duyarlı İzmir halkını bir günlük dahi olsa kendilerini Artvin’de hissetmesi adına bu geceye davet ediyoruz."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap