SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İstiridye Mantarı eğitimle anlatıldı

İstiridye Mantarı eğitimle anlatıldı

09 Mart 2017 Perşembe - 11:03




Ortahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği konulu uygulamalı eğitim çalışması düzenledi.





Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Halk Eğitim Müdürü Orhan Genç, Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan ve Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar’ın da destek verdiği ve katıldığı eğitim çalışması yoğun ilgi gördü. Kamuda ve özel sektörde çalışan ziraat mühendisleri, Trabzon’ un diğer ilçelerinden ve Ordu, Samsun, Tekirdağ illerinden girişimci adayların, katıldıkları bu eğitim çalışmasından çok memnun kaldıklarını belirttiler.  Ziraat Mühendisi Sibel Gündoğdu Güven tarafından verilen eğitimin teorik bölümü Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Daha sonra uygulama bölümü için Ortahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ ne gidilerek katılımcılar kayın ağacı kütüklerine istiridye mantarı misellerinin ekim tekniğini görme ve uygulama yapma imkanı buldu. Sağlık yönünden çok faydalı bir gıda olan istiridye mantarının şehirde bir işletmede yetiştirildiğini belirten Ortahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Bayrak, yörede bu besin kaynağının üretiminin ve tüketiminin artırılması yönünde çalışmalarının bundan sonraki süreçte devam edeceğini bildirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap