SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İslam coğrafyasında kadınlar aşağılanıyor

İslam coğrafyasında kadınlar aşağılanıyor

06 Ekim 2016 Perşembe - 09:12




Avrasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. KamalaGahramanova Malezya’da katıldığı fuarda İslam ahlakını ve Müslüman kadınları anlattı





Avrasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. KamalaGahramanova Kuala Lumpur’da yapılan Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi ve Fuarına katıldı. Gahramanova dünyanın dört bir yanından binlerce akademisyenin katıldığı zirvede “İslam ahlakı ve cins-rol ilişkileri” konulu bir sunum yaptı.

Avrasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. KamalaGahramanova, “ Bugün dünyada İslâm’ın kadınları aşağıladığı fikri yaygındır. Zira bu fikrin oluşmasında İslam coğrafyasında süregelen savaşlar, kadına yönelik her türlü şiddet ve kadının toplumdaki rolü gibi etmenler etkili olmaktadır.  Oysa gerçek anlamda İslam dininde bunlara yer olmamasına rağmen İslam dinini referans aldığını iddia eden birçok yapı bu anlamda dinimize karşı olumsuz bir algının oluşmasına sebebiyet vermektedir.

Halbuki İslam dini, kadına değer vermekte ve saygı duymaktadır.   Kadınların dünyada herhangi bir hakkı olmadığı zaman Hac mevsiminde,  Peygamber Efendimiz Veda Hutbesinde (8 Mart 632). - "Kadınlar hakkında Allah'tan korkun! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır. Kadınlara da sizin üzerinizde hakları vardır diye hitap ederek, daha yedinci yüzyılda, Müslüman hacı adayına karşı, kadınların haklarını ilk olarak açıklamıştı.  İslam şunları söyledi: Erkeklerin kadınlar) üzerindeki hakları olduğu gibi, (kadınların da) onlar (erkek) üzerinde hakları vardır ...( 2: 228)O zaman dünyada orta ve yakın çağda sosyal hayat ve ilim alanında kadınların en ufak yeri yok idi.

İslâm dininde kadın da erkek gibi aynı amaç için yaratılmıştır. Dini ibadetlerini yerine getiren bir kadın da erkek de aynı sevap kazanır Kur'an-ı Kerim kadın ve erkeği birbirinin tamamlayıcısı olarak kabul edilmiştir. “

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap