SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İşçinin tanımı değişti!

İşçinin tanımı değişti!

30 Nisan 2017 Pazar - 19:04




CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu 1 Mayıs dolayısı ile yaptığı açıklamada işçinin tanımının değiştiğinin altını çizerek, Giresun’daki işsizli





CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 1 Mayıs nedeniyle Taksim meydanının kapatılmasını ve OHAL nedeniyle alınan yasakları ve önlemleri eleştirdi ve bunun emekçilerin taleplerini dile getirmelerine engel olmak için yapıldığını belirterek “İşçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs Emek Bayramı’nı, ne yazık ki yine dünyadaki örneklerine benzer şekilde bir bayram gibi kutlayamıyoruz” dedi.

EN TEMEL SORUN

Bektaşoğlu işçinin tanımının değiştiğini belirterek Türkiye’de çalışanların geleceklerinin güvence altında olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Dünyada emekçinin tanımı ve statüsü birken, ülkemizde, taşeron, 4-A, 4-B, 4-C gibi emekçiler kategorilere ayrılarak sömürüye dayalı bir üretim ilişkisi kurulmuş, iş gücü ve emek ucuzlaştırılmıştır. Kaderi amirin iki dudağının arasında olan bir işçi tipi yaratılmış, iş hakkı ve hukukunun ortadan kaldırıldığı, bir ‘köleci’ düzene doğru hızla gidilmektedir. Aynı düzen özel sektör tarafından da tercih edilmektedir”.   CHP Milletvekili Bektaşoğlu ayrıca Türkiye’de olduğu gibi Giresun’un da en temel ana sorunu işsizliktir değerlendirmesini yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap