SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İlacımı yaz tatili kap!

İlacımı yaz tatili kap!

31 Aralık 2016 Cumartesi - 12:17




Firma-Mümessil-Doktor oyunu...





Türkiye ilaç vurgunlarıyla mücadele ederken şimdi de firmaların mümessiller üzerinden yürüttükleri yeni yöntem akıllara durgunluk verici. İlaçlarının satılması için bazı doktorların yanına giden mümessillerin, ilaçlarının yeterli düzeyde  yazılması halinde doktorlara tatil paketi teklifinde bile bulundukları iddia edildi.  

KAPI KAPI DOLAŞIYORLAR 

Türkiye’de her gün sahte reçetelerle devleti milyonlarca lira zarara uğratan ilaç firmalarının son oyunu akıllara durgunluk verdi. İlaçlarını satmak için hastanelerde kapı kapı dolaşan mümessillerin doktorlara kendi ilaçlarını yazmaları durumunda 10 günlük tatil paketi verebileceklerini teklif ettikleri ileri sürüldü.

BAKANLIKTAN GELDİLER 

Söz konusu iddiaların ardından geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığından gelen yetkililerin bazı ilaç mümessillerinin ifadelerini alarak soruşturma başlattıkları öğrenildi. İfadeleri alınan mümessillerin de ilaçların yazılması için doktorlardan ricacı oldukları yönünde itirafta bulundukları iddia edildi.

MİLYONLARCA LİRA ZARAR

Bazı mümessillerin hem doktor hem de eczane ile anlaşarak TC kimlik numarası üzerinden vatandaşlara ilaç yazdırdığı, bu ilaçları daha sonra eczanelerden alarak imha ettiği belirtildi. İlaç firmalarının da yapılan bu haksız kazanç sonucu devleti milyonlarca lira zarara uğrattığı öğrenildi. 

Kemal BEKTAŞ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap