SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İkizdere’de kayıp yaşlı adamı köylüler arıyor.

İkizdere’de kayıp yaşlı adamı köylüler arıyor.

22 Haziran 2016 Çarşamba - 10:08




22 Mayıs tarihinde, odun toplamak için Ormanlı Köyü yakınlarında İkizdere Deresi kenarına inen İsmail Yetimoğlu, ortadan kayboldu.





Rize’nin Kalkandere İlçesi'nde İkizdere deresinde odun toplarken kaybolan 77 yaşındaki İsmail Yetimoğlu için Ankara'dan gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekiplerinin yaptığı arama netice alınamaması üzerine sona erdirildi.  Köylüler yaşlı adamı bulmak için derede arama çalışması başlattı.

Olay 22 Mayıs tarihinde Ormanlı Köyü yakınlarında yaşandı. Odun toplamak için İkizdere Deresi kenarına inen İsmail Yetimoğlu kayboldu. Dere sularına kapılarak kaybolduğu sanılan Yetimoğlu yapılan çalışmalara rağmen bulunamadı. Önceki hafta, Kalkandere İlçesi yol ayrımında toplanan 15 kişilik JÖAK timi de botla suya inerek, İkizdere Deresi'nde  arama çalışması başlattı. AFAD ekiplerinin de eşlik ettiği 3 gün süren arama çalışmaları netice alınamaması üzerine sona erdirildi.

 TÜM KÖY SEFERBER OLDU

İsmail Yetimoğlu’nun yakınları ile onlara destek veren Ormanlı Köyü sakinleri kayıp adam için derede arama çalışması başlattı. Ellerinde sopalarla su seviyesi azalan dereye giren vatandaşlar sopalarla kayaların altını kontrol ediyor, vadinin her iki yakası boyunca arama yapıyor.

 “BABAMI BULANA KADAR ARAYACAĞIM”


Babasını derede arayan Yakup Yetimoğlu, JÖAK timlerinin çekilmesinden sonra kendilerinin köylülerin de desteği ile arama çalışması başlattığını belirterek “Kendimiz mücadelemizi veriyoruz. Devletimizin de desteği oldu ama bir yere kadar. Bir süre sonra tek başınıza kalıyorsunuz.  Biz kendi imkanlarımızla arama çalışmalarını sürdürüyoruz. Ben babamı bulana kadar derede bu aramayı yapacağım.  Devletimizin de bizim yanımızda olmasını bekliyorum.” dedi.

UYARI YAPMADAN SUYU AÇIYORLAR

 İkizdere deresi üzerindeki hidroelektrik santralinin ikaz ve uyarı yapmadan aniden baraj kapaklarını açması sonucu babasının sulara kapıldığını öne süren Yetimoğlu “HES şirketleri kafalarına göre suyu bırakıyorlar, kesiyor. Babam yaşlıydı ve su sesini duyamadı. Yaz aylarında çocuklar dereye iniyorlar.  Burada tehlikeler yaşanacak. Birileri bana hiç suçum günahım yokken bir fatura kesti. Sıra bana geldi ve şimdi ben birilerine fatura keseceğim.” ifadeleri ile olaydan sorumlu tuttuğu HES şirketine yönelik tepkisini dile getirdi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap