SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İkinci Sera Gölü vakası!

İkinci Sera Gölü vakası!

01 Ağustos 2017 Salı - 17:30








Trabzon’da Sera Gölüne yapılan beton ‘Perde Duvar’ tartışması yaşanırken, doğal güzelliği ile dikkat çeken Limni Gölünde de bir çok yerin betondan yapıldığı ortaya çıktı. Konuya Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün el attığı ifade edildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Sera Gölünde ki ‘Perde Beton’ çalışmalarıyla ilgili verdiği talimat gündemde ki yerini korurken, bir başka durum Limni Gölünde yaşanıyor. Gümüşhane sınırları içerisinde yer alan ancak Trabzonluların yoğun şekilde ziyaret ettiği Limni Gölünde, bazı bölgelere beton döküldüğü ifade edildi. Bu durumu gören AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, hemen Gümüşhaneli Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş’a durumu fotoğraflarıyla aksettirdi. Taş’ın, bölgeden betonun kurtarılması için çalışma yapacağı kaydedildi. 

MUTLAKA DOĞAYA UYUMLU HALE GETİRİLMELİ

Konuyla ilgili 61saat.com’un sorularını yanıtlayan Köseoğlu, Karadeniz’in tamamında yapılan bu restorasyon ve turistik tesislerde mutlaka doğaya uyumlu hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.  İlk olarak Sera Gölünde, Bakan Soylu’nun görüp müdahale ettiği perde duvara dikkat çekerek, “ Karadeniz’in tamamında yapılan bu restorasyon ve turistik tesislerin mutlaka doğaya uyumlu olması gerektiği noktasında hassasiyet benim de var.

Yapılan duvarın çıplak şekilde görülmüş olması hiç birimizi mutlu etmiyor. Eğer teknik anlamda duvar veya istinat duvarın yapılması zorunlu hale geliyorsa bunu mutlaka yeşil örtüyle, görünmeyecek şekilde kamufle edilmesi lazım. Ama maalesef müteahhitlerimiz bu kamufle noktasında duyarlılığı aynı oranda göstermiyor. Bence bu anlamda bir eksiklik olabilir.  Sera Gölünde o duvarın yapılıp, yapılmaması noktasında ki durumu en iyi bunun teknik sorumluları cevaplayabilir. Eğer bir zorunluluk varsa doğaya uygun şekilde kamuflajını da bizim yapmamız gerekir. Sayın Bakanın hasassiyeti de bu doğal güzelliklerin korunması noktasındadır” dedi. 


LİMNİ GÖLÜNDE, DÖŞEMELER VE YÜRÜYÜŞ YOLLARI BETON

Limni Gölünde yaşanan duruma da dikkat çeken Köseoğlu,  “Ben Limni Gölüne gittim. Eski halini de biliyorum, yeni halini de biliyorum. Yeni hali mutlaka daha modernize edilmiş ama orada ki beton görüntü, döşemelerde, yürüyüş yollarında ki beton görüntü benim de hoşuma gitmedi. Direkt bu konuda Milli Parklar Genel Müdürüne o hassasiyetimi kendisine de ilettim. Biz Karadeniz’in doğal yapısını korumak zorundayız.

Bundan taviz vermek mümkün değil. Karadeniz körfez turizminin ciddi cazibe merkezi. İnsanlar taş görmeye değil burada ki doğal güzellikleri görmeye geliyor. Beton anlamda, duvar yapılması gerekiyorsa da bunun mutlaka profesyonel şekilde kamufle edilmesi lazım. Bu hassasiyetin tüm müteahhitlerce tüm kurumlarca aynı şekilde paylaşılması gerektiğine bende inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRÜ KONUYA EL ATTI

Konuyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden nasıl bir dönüş olduğu sorusuna ise Köseoğlu, “Milli Parklar Genel Müdürümüz Gümüşhanelidir. Hassasiyetimi ben fotoğraflarla da gösterdim. O da aynı hassasiyeti paylaştığını bu şekilde uygulama olduğunu bilmediğini söylemişti. Müdahale edeceğini ve neden bu şekilde olduğunu soruşturacağını bana iletti. Aynı hassasiyeti o da paylaştı. Burası hepimizin ortak paydası. Kendimizin bireysel anlamda tasarrufta bulunacağı bir yer değil. Toplum adına bu yetkileri kullanıyorsak, o toplumun menfaatine olan güzellikleri korumak zorundayız” ifadeleriyle yanıt verdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap