SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İkinci kalbine kavuştu

İkinci kalbine kavuştu

04 Ocak 2014 Cumartesi - 09:08




Kalp nakliyle hayata yeniden bağlanan Ordulu 12 yaşındaki Berkant Demireğen, koşmayı, oynamayı çok özlediğini, şu an tek hayalinin Beşiktaş’ın antrenm





Kalp nakli yapılan 12 yaşındaki Berkant Demireğen, koşmayı, oynamayı çok özlediğini, şu an tek hayalinin Beşiktaş’ın antrenmanına gitmek olduğunu söyledi. Ordulu Berkant Demireğen’e 9 yaşında ilkokul 4. sınıfa giderken kalp hastalığı teşhisi konuldu. İki yıl boyunca Samsun'da tedavi gören Berkant, geçtiğimiz yıl karne tatilinde aniden fenalaşınca doktorlar acil kalp nakli olması gerektiğini söyledi. Samsun'dan İstanbul Kartal Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Demireğen burada tedavi görürken kalbi iflas etti. Hemen yoğun bakım ünitesine kaldırılan Demireğen, 5 ay cihazlara bağlı yaşatıldı. 5 ay sonra bulunan kalp, küçük Berkant’a nakledildi. KALP BULUNDU! Kendisine 'kalp bulundu' haberi gelmeden önce kalp şeklindeki bir kağıda 'Acil kalp aranıyor' diye yazdığını ve balonla uçurduğunu belirten Berkant Demireğen, "4. sınıfa giderken hastalığa yakalandım. İstanbul’da 5 ay cihaza bağlı olarak kaldım. Bilgisayarımda oyun oynarken hocam geldi ve kalbin bulunduğunu söyledi. Ben ilk önce inanmadım, çünkü önceden de kalp geliyordu, bozuk çıkmıştı. Beni ameliyata aldılar. İlk uyandığımda nefes cihazını çıkartıp, karnımı tuttum. Cihaz halen duruyor mu diye. Sonra konuşmaya başladım. İlk haftalar kalkmaya başladım. Daha hiç yerimde durmadım, sabah akşam gezdim hastane içerisinde. Buraya geldim, sağlığım yerinde." Okulunu ve arkadaşlarını çok özlediğini belirten Berkant Demireğen, "Allah’ın en büyük hediyesiydi. Doğum günümde yeniden doğdum" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap