SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İhracatçı panikte!

İhracatçı panikte!

08 Ekim 2015 Perşembe - 10:48




Rusya ile yaşanan hava sahası ihlali krizi Trabzonlu ihracatçıları paniğe soktu. DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, "İhracatçılar panik halinde diyebi





 Türkiye, dış politikası ile birçok ülke ile kanlı bıçaklı oldu. Öyle ki bu siyasi belirsizlik ve siyasi sert söylem Türkiye’nin dış ihacatına büyük darbe vurdu. Arap Baharı ile başlayan belirsizlik ve ayaklanmalar nedeniyle bölgede Mısır, Libya, Suriye gibi ülkelerine ihracat yok denilecek kadar azaldı. Bu siyasi belirsizlikle Irak ve Suriye’de ortaya çıkan IŞİD terör örgütü bölgeyi kan gölüne çevirirken bu bölgelerde ihracat durma noktasına geldi. Suriye’ye hava müdahalesine karışan Rusya’ya da Türkiye ve dünya ülkeleri tavır alınca Trabzonlu iş adamları kara kara düşünmeye başladı.

İHRACAT ÇOK ETKİLENİR

Bölgede yaşanan siyasi iktidar ve çatışmalı ortamı gören Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bu olay üzerine Ankara’ya giderek Tarım Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıyla bu konuların konuşulduğunu söyledi. Gürdoğan, "İhracatçılar panik halinde diyebilirim. Buradaki en ufak şey karşı taraftaki işlerin aksamasına sebep oluyor. Belirsizlik ortamının derhal ortadan kalkmasını bekliyoruz. Bu belirsizlik ortamı karşıdaki ortamımıza çok zararlar veriyor. Firmalarımıza özellikle yasaklamalar getiriliyor. Bu yasaklamaların bu süreç zarfında çok fazla olabileceğini özellikle büyük firmalarımızın ve bölgemiz ihracatında zarar göreceğini düşünüyoruz" dedi.

BELİRSİZLİK HAVASI

İhracatta düşüş olduğunu söyleyen Gürdoğan, bu konularla ilgili Tarım Bakanlığı’nda toplantı yapıldığını belirtti. Gürdoğan, "İhracat zaten düşüşte, gelecekte bir beklentimiz yok. Ne olacağını bilmiyoruz. Bu konuda Tarım Bakanlığı’nda toplantıdaydık. Sektör toplantısı var bugün, İstanbul’da narenciye toplantısı var" diye konuştu.

Fatih İSAK


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap